عصر کرد

آخرين مطالب

فراز و فرودهای یک اقتصاد ورشکسته؛ آیا ونزوئلا نجات می‌یابد؟/ درس‌های که باید از نیکلاس مادورو گرفت سیاسی

فراز و فرودهای یک اقتصاد ورشکسته؛ آیا ونزوئلا نجات می‌یابد؟/ درس‌های که باید از نیکلاس مادورو گرفت
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش اقتصادنیوز، نیکلاس مادورو برای بازگشت اندک ثبات اقتصادی به این کشور چه اقداماتی را در دستور کار قرار داده است؛ پیش از آنکه به سراغ پاسخ به این پرسش برویم، بهتر است، ارزیابی دقیقی از شرایط اقتصادی این کشور داشته باشیم: بنا بر اعلام بانک مرکزی ونزوئلا، نرخ تورم نقطه‌ای در این کشور از 1.4 درصد در ماه اوت (مردادماه)، به 0.
8 درصد در سپتامبر ماه (شهریور) رسیده است. گویای این مسئله، کاهش رشد قیمت مواد غذایی است. بنا بر این گزارش‌، تورم تجمعی نیز در 9 ماه نخست سال 2024 میلادی به 12.1 درصد رسیده است. برای فهم دقیق‌تر آنچه در ونزوئلا در حال وقوع است باید گفت؛ نرخی که مرکز آمار ایران در این بازه زمانی برای تورم ماهانه خانوار‌های کشور اعلام کرده، برای مردادماه نسبت به ماه قبل از آن، 2 درصد و برای شهریورماه گذشته 1.7 درصد بوده است.

عصر کرد

تلاش برای بقا در ونزوئلا شهروندان ونزوئلا اما هنوز از اقدامات اخیر کاراکاس راضی نیستند و می‌گویند، حداقل دستمزد کفاف هزینه‌های زندگی آنان را نمی‌دهد و آنچه هنوز به‌خوبی در این کشور حس می‌شود، افزایش قیمت‌ها به ویژه در بخش تامین مواد غذایی است. اکنون حداقل حقوق کارگران در ونزوئلا معادل 3.5 دلار در ماه است و اکثر کارگران، کارکنان بخش دولتی و بازنشستگان برای امرار معاش حداقلی، محتاج کمک‌های دولتی هستند.
کارمن مورالس، یکی از مدیران ارشد در ونزوئلا که ماهانه 250 دلار درآمد دارد، در این‌باره می‌گوید: چند ماه پیش هفته‌ای به‌طور متوسط 50 دلار در هفته هزینه می‌کردم، اما اکنون این رقم 2 برابر شده است و نمی‌توانم به آمارهای دولتی اعتماد کنم. او ادامه می‌دهد که همچون گذشته باید به پدر و مادرم هم کمک مالی کنم، چراکه حقوق بازنشستگی کفاف هزینه‌های جاری آنان را نمی‌دهد.
البته آمارهای منتشرشده درباره کاهش میزان تورم در ونزوئلا تنها به آمارهای رسمی دولتی محدود نمی‌شود. رصدخانه مالی ونزوئلا (OVF) که نهاد غیردولتی مستقل است، نیز می‌گوید، نرخ تورم ماهانه در سپتامبر 2024 به 3.5 درصد و نرخ تورم سالانه به 46 درصد رسیده است؛ یعنی کمی بیشتر از نرخ تورم سالانه در ایران که طبق آمارهای بانک مرکزی در مردادماه 1403 برابر با 34.8 درصد است. رویترز نیز در گزارشی محاسباتی نوشته که نرخ تورم در ونزوئلا به 25.75 رسیده و این نشان می‌دهد که تلاش‌های مادورو برای مهار قیمت‌ها در سال‌های اخیر و به‌ویژه پس از انتخابات ریاست‌جمهوری تا حدودی موفق‌آمیز بوده است.
از ثبات اقتصادی تا فروپاشی کامل اقتصادی ونزوئلایی‌ها در اوایل قرن بیستم تجربه‌ای از تاثیر تورم در زندگی روزمره خود نداشته‌اند؛ اما افزایش فساد، بحران‌های مالی در بانکداری خصوصی، در کنار سیاست‌گذاری‌های نادرست، میزان تورم در این کشور آمریکای لاتین را به بیش از 100 درصد رساند. با مرگ هوگو چاوز در سال 2013 میلادی و به قدرت رسیدن نیکلاس مادورو این روند رو به وخامت گذاشت؛ در سال‌های نخست ریاست‌جمهوری مادورو چپ‌گرا، بحران اقتصادی، حقوق و تضمین‌های اجتماعی را از بین برد و در شرایطی که فساد سیستمی بیداد می‌کرد، دولت کاراکاس کنترل بر مبادلات ارزی را حفظ کرد که به ورشکستگی شرکت دولتی نفت پی‌دی‌وی‌اس‌ای (PDVSA) و عدم تعادل پولی و مالی منجر شد. تا جایی‌که بانک مرکزی ونزوئلا نرخ تورم در سال 2021 را 686 درصد اعلام کرد و این نرخ رسمی حتی از 800 درصد نیز فراتر رفت. این نرخ رسمی اما در سال 2022 یعنی یک سال پس از اتخاذ سیاست‌های ضدتورمی کاراکاس، به 234 درصد رسید و در سال گذشته میلادی نیز تا 189.8 درصد نیز پایین آمد.

عصر کرد

سیاست ضدتورمی در دستور کار کارشناسان یکی از علل کاهش نرخ رسمی تورم سالانه ونزوئلا از 686 به 25 درصد را تلاش دولت برای تثبیت نرخ ارز می‌دانند. در حالی‌که تضعیف بولیوار جدید در مقابل دلار آمریکا طی سال گذشته به 38 درصد رسیده بود؛ طی هشت ماه گذشته این نرخ در سطح 36 بولیوار در مقابل هر دلار آمریکا ثابت ماند و این برای ونزوئلایی‌ها خبر خوبی بود؛ زیرا تداوم روند کاهشی نرخ تورم برای چندمین سال متوالی را تجربه می‌کردند.
در واقع دولت سوسیالیست مادورو، رویکرد ضدتورمی خود که شامل تزریق دلار و محدودیت شدید اعتبارات و هزینه‌ها می‌شد را دیگر رها نکرد و در کنار آن، تلاش‌ها برای کاهش هزینه‌های جاری دولت، تثبیت قیمت‌ها و توزیع کالاهای یارانه‌ای را هم تشدید کرد. به گفته اوبلا، رصدخانه اقتصادی آمریکای لاتین، ونزوئلا برای برون رفت از بحرانی که با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، اقدامات ریشه‌ای را انجام داده که از آن جمله می‌توان به کاهش مخارج دولتی، محدودیت اعتبارات بانکی، حذف یارانه بنزین و گشایش بازار ارز اشاره کرد.
البته این تمامی ماجرا نیست؛ مادورو سوسیالیست‌ پس از سال‌ها سرکشی در برابر دولت‌های غربی و ورشکستگی کامل اقتصادی فهمید که باید درب‌های کشورش را به‌سوی سرمایه‌گذاران باز کند؛ بنابراین کاراکاس با چراغ‌های خاموش، دلار را به‌عنوان ارز رسمی مبادلاتی پذیرفت و دیگر سخنی از مبارزه با سرمایه‌‌داری به زبان نیاورد. به دنبال این تغییر، برخی از شرکت‌ها خلاف تحریم‌های اعلام شده، اجازه یافتند که به این کشور بازگردند.
به گفته تحلیل‌گران، بازگشت شرکت «شورون» آمریکا به بازار نفت ونزوئلا و افزایش درآمدهای نفتی یکی از دلایل اصلی کاهش بحران اقتصادی در این کشور بوده است. این شرکت با مجوز ویژه واشنگتن فعالیتش را در کاراکاس آغاز کرد. طبق گزارش بلومبرگ، به واسطه افزایش فروش نفت و البته دلار، تورم این کشور حتی در ماه فوریه گذشته به یک درصد کاهش یافت. داده‌های بانک مرکزی ونزوئلا نیز نشان می‌دهد که قیمت‌های مصرف‌کننده در این کشور از 1.5 درصد در ماه می، به یک درصد در ماه ژوئن رسیده است که کمترین میزان در 12 سال گذشته محسوب می‌شود.
اصلاحات داخلی در کنار سرمایه‌های خارجی مادرو چپ‌گرا همچنین فهمید که باید در سیاست‌های اقتصادی داخلی خود نیز تجدیدنظر کند؛ پس دیگر بورژاوزی مسئول افزایش قیمت‌ها شناخته نشد، روند افزایش حقوق‌ها محتاطانه‌تر شد و دلسی رودریگز، معاون او با کمک یک گروه از مشاوران خارجی، راهبرد ضدتورمی را در دستور کار قرار داد؛ راهکاری که دیگر مادورو مانعی در برابر آن نبود.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/911490/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زن جوان آنقدر خندید و ریسه رفت تا به فنا رفت!+عکس

خواستگاری آتش نشان فداکار از دختری که نجات داده بود+عکس

بوژوویچ: با احترام به هواداران ایرانی، هیچ کجا هوادارانی مثل ستاره سرخ ندارد

دعوت تارتار از سیرجانی‌ها برای حضور در استادیوم

بوژوویچ: پرسپولیس دو سه بازیکن دارد که به سبک بازی ما می خورد

شوک به عربستان و الهلال با مصدومیت ستاره

ناامیدی تیری آنری از قهرمانی آرسنال در فصل جاری لیگ برتر

بوژوویچ: اگر بخواهم از ایران سوغات ببرم، پسته، فرش و خرما خواهم برد

دولت با سیاست‌های انبساطی به دنبال رونق اقتصاد و بورس است/ افزایش نرخ تسعیر ارز به درآمد شرکت‌های صادرات‌محور سیگنال رشد می‌دهد/ 200 همت بودجه برای پرداخت طلب تولیدکنندگان کود اوره و نیروگاه‌های برق در قالب واگذاری اموال در نظر گرفته شده است

روزهای خوب استقلال خوزستان و بوژوویچ با شکست دادن استقلال و پرسپولیس

امیرحسین حسین زاده: دوست دارم آقای گل جام حذفی شوم، در ایران و تبریز حالم خوب است

صحبت های امیرحسین حسین زاده درباره درخشش بازیکنان خارجی تراکتور

امیرحسین حسین زاده: اسکوچیچ روزی 16 ساعت در اتاقش حریفان را آنالیز می کند

یک بیمار، با تخت از بیمارستان به بانک کشیده شد

جواب پازل بازی میجر امروز شنبه 19 آبان 1403

الهلال به فسخ نیمار فکر هم نکرد

صحبت های امیرحسین حسین زاده درباره درخشش در تراکتور در پست مهاجم و پیشنهاد استقلال

پایان داستان مورایس و سپاهان با کسب فقط یک جام

پاسخ جالب فیروز کریمی به سوال سه تا از بدترین مربیان فوتبال ایران چه کسانی هستند؟

بوژوویچ سرمربی: وقتی وارد ایران شدم از کیفیت چمن ها ناامید شدم، برای پیشرفت بازیکنان زمین چمن مناسب احتیاج داریم

بوژوویچ سرمربی استقلال خوزستان: با احترام به هواداران ایرانی، هیچ کجا هوادارانی مثل ستاره سرخ ندارد

چشمان تو را غباری از خواب گرفت

حال و هوای آخرین تمرین تیم فوتبال استقلال پیش از مصاف با مس رفسنجان

منصوریان: اوضاع استقلال با موسیمانه بهتر می‌شود

ترکیب احتمالی استقلال برای اولین برد خانگی!

پیولی: از رونالدو راضی‌ام حتی اگر گل نزند

مصدومیت شدید ستاره الهلال؛ سالم رباط داد؟

بازگشت غیرمنتظره علی کریمی در جشن

سیوهای برتر هفته 4 لیگ قهرمانان اروپا

لاپورتا خبر داد؛ قرارداد قرن بارسا با نایک

5 گل برتر هفته 11 سری آ ایتالیا

جهان از نگاه یک امپرسیونیست آمریکایی (تصاویر)

شهید سیدحسن نصرالله دارای بصیرت نافذ، شناخت عمیق و اندیشه‌های راهبردی بود

فال انبیا فردا شنبه 19 آبان 1403 برای متولدین ماه‌های مختلف

شعر انتخابی سعید تاج‌محمدی در مرحله هفتم رقابت شاعران

چالش جالب هم‌بیت برای گروه هفتم سرزمین شعر

بخشی از کتاب/ هر لبخندی که می‌زدم، تقلبی بود

لیست کامل تیم ملی آماده شد

بوژوویچ: هدف ما نیمه اول جدول در پایان لیگ است

ساکت: مقصر ناکامی همیشه سرمربی است

امباپه دیگر برای فرانسه بازی نمی‌کند!‏

خلاصه بازی الریاض 0 - النصر 1

نیکبخت واحدی: عقل نداشتم، خودم پول دادم در جام جهانی نباشم

تغییرات متوالی سرمربیان در لیگ بیست وچهارم

ترکیب احتمالی پرسپولیس با تغییرات گسترده

پدرخوانده بایرن مونیخ بلد نیست پیامک بزند!

پاسخ سرمربی تیم ملی به عدم دعوت رضاییان

برپایی 60 غرفه عرضه انار و صنایع دستی در پاوه

بازی پرسپولیس حاجی‌خوش و سینگان ناتمام ماند

زرق و برق دنیوی نباید موجب گمراهی شود