فضای کتابخانهای در شهرکهای جدیدالاحداث شهر سنندج لحاظ شود
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر سنندج گفت: باید در ساختوسازهای جدید شهری فضای مشخصی برای راهاندازی کتابخانه لحاظ شود تا سرانه مطالعه ما در شهرکها و محلات جدیدالاحداث بالا برود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، سیفالله رضایی امروز _چهارشنبه شانزدهم آبان_ در جلسه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر سنندج که در راستای گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد، اظهار کرد: شهر سنندج سبقه فرهنگی دارد که این مسئله به دلیل مردمان با فرهنگ و ظرفیتها و رویدادهای فرهنگی آن است.
وی به جایگاه والای کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و افزود: امروزه مردم نسبت به امر مطالعه و کتابخوانی تا حدودی گریزان شده و کمتر به این سمت و سو پیش میروند در صورتی که هیچ چیزی جایگزین کتاب نمیشود.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر سنندج با اشاره به اینکه خانوادهها نیز نسبت به کتابخوانی و خرید کتاب غفلت میکنند، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش نیز در توسعه امر کتابخوانی نقش اساسی دارد و لازم است که در هفته کتاب، طرحهایی همچون کتاب گردی در مدارس اجرایی شود.
رضایی با بیان اینکه شهر سنندج در چند سال پیش به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شده است، ادامه داد: آنگونه که باید نتوانستهایم در این جهت حرکت کنیم که ضروری است نهادهای مردمی و دولت بیشتر در این زمینه فعالیت کرده و هزینه کنند.
وی با انتقاد از اینکه در ساخت مسکنهای تعاونی هیچگونه فضایی برای راهانداری کتابخانه در نظر گرفته نشده است، تاکید کرد: باید در ساخت و سازهای جدید شهری فضای مشخصی نیز برای ایجاد کتابخانه لحاظ شود تا سرانه مطالعه ما در شهرکها و محلات جدیدالاحداث بالا برود.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر سنندج اضافه کرد: باید ریشهیابی شود که چرا سرانه مطالعه در جامعه ما پایین آمده است و برای آن راهکار ارائه شود که در این راستا احساس مسئولیت و اهتمام بیشتر خانوادهها و دولت امری ضروری است.
ضرورت دیجیتالی شدن کتابخانههای کردستان فرزاد زارعی، عضو شورای شهر سنندج نیز در این جلسه با انتقاد از به روز نبودن کتابخانههای استان، تاکید کرد: با توجه به شرایط کنونی جامعه، باید کتابخانههای ما به سمت دیجیتالی شدن پیش بروند و در فضاهای مجازی در دسترس باشند.
وی ادامه داد: ما کارخانهها و واحدهای بزرگ تولیدی را داریم که هیچگونه فعالیتی در راستای ترویج مسائل فرهنگی نمیکنند که لازم است در این زمینه پای کار بیایند.
فرهاد میمنتآبادی عضو دیگر شورای شهر سنندج نیز عنوان کرد: امروز هر کشوری که پیشرفتهتر است قطعاً سرانه مطالعه و توجه به امر کتابخوانی در آن بالاتر است.
وی با تاکید بر اینکه باید حساسیت برنامهریزان حوزه کتاب بیشتر شود، اضافه کرد: از روشهای نوین و تجربههای موفق سایر کشورها برای توسعه کتابخوانی در شهرمان باید استفاده شود.
عزت رضایی، عضو دیگر شورای شهر سنندج نیز گفت: باید همه نهادهای فرهنگی برای توسعه و ترویج امر کتابخوانی تلاش کنند تا سرانه مطالعه بالا برود.
وی افزود: باید کار کارشناسی و نیازسنجی صورت بگیرد و از روشهای دیجیتال نیز برای توسعه فرهنگ مطالعه استفاده شود.
کد خبر 808292
-
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۵:۱۸
-
۳ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/910654/