عصر کرد

آخرين مطالب

2 روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی ترامپ و هریس کدامند؟/ از توافق بر سر مالیات تا اختلاف درباره مهاجران سیاسی

2 روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی ترامپ و هریس کدامند؟/ از توافق بر سر مالیات تا اختلاف درباره مهاجران
  بزرگنمايي:

عصر کرد - حالا دیگر تنها دو روز به انتخابات آمریکا باقی مانده است و دونالد ترامپ و رقیب دموکرات او، کاملا هریس که معاون اول رئیس جمهور فعلی است در رقابتی نفس‌گیر پا به پای هم تلاش می‌کنند که آرای اهالی ایالت‌های کلیدی را به نام خود بزنند.
آن‌ها اول نوامبر همزمان با هم در ایالت‌های کلیدی در میانه غربی ایالات متحده، یعنی میشیگان و ویسکانسین گردهمایی انتخاباتی داشتند و روز دوم نوامبر نیز به کارولینای شمالی می‌روند؛
اما دو کاندیدا از احزاب رقیب با اقتصاد آمریکا چه خواهند کرد و چه برنامه‌ای برای آن دارند؟
وعده‌های کاملا هریس درباره اقتصاد و زندگی مردم آمریکا کاملا هریس در سخنرانی خود در جمع هوادارانش گفته بود که خود را به کاهش هزینه‌های زندگی مردم آمریکا متعهد می‌داند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او همچنین تاکید کرد که حمایت از طبقه متوسط و گسترش آن مهم‌ترین هدفش در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 2024 خواهد بود.
به گزارش اقتصاد 24، از وعده‌های دیگر نامزد حزب دموکرات یکی این بود که با ارائه لایحه‌ای افزایش قیمت توسط تولیدکنندگان مواد غذایی و خواروبار فروشان را در سطح فدرال ممنوع خواهد کرد. او گفت که دولتش شرکت‌های بزرگی را که به گرانی دامن می‌زنند، جریمه خواهد کرد.
کاملا هریس همچنین وعده‌های جدی در حوزه مسکن داشت و از جمله گفت که هزینه خانه‌دار شدن مردم را کاهش دهد و به همین منظور به خرید‌ اولی‌ها تا 25000 دلار برای پیش‌پرداخت خرید کمک کند و نیز برای برای سازندگان مسکن مشوق‌های مالیاتی در نظر بگیرد.
البته کاملا هریس در وعده‌ای مشابه وعده رئیس جمهور سابق ایران، مرحوم ابراهیم رئیسی وعده ساخت 4 میلیون مسکن را نیز داده، وعده‌ای که به محض بیان آن توسط هریس بسیاری از کارشناسان وطنی را نیز به یاد وعده دولت سیزدهم برای ساخت مسکن انداخت.
بیشتر بخوانید: پیشتازی شکننده هریس در برابر ترامپ؛ نبرد نزدیک و سایه به سایه برای پیروزی در انتخابات آمریکا!
البته نامزد ریاست جمهوری ایالات متحده در عین حال به مردم وعده داد که معافیت‌های مالیاتی برای خانواده‌های با درآمد متوسط و پایین را افزایش دهد و مانع از تحمیل هزینه بالای دارو‌ها به اقشار کم‌درآمد شود.
به گزارش اقتصاد 24، کاملا هریس همچنین از طرح دونالد ترامپ، رقیب جمهوری‌خواه خود برای افزایش تعرفه واردات کالا‌های خارجی انتقاد کرد و آن را اقدامی در جهت تحمیل گرانی بیشتر به مردم آمریکا ارزیابی کرد.
وعده‌های اقتصادی ترامپ و حملات متقابل کاندیدا‌ها به هم در مقابل این وعده‌های کاملا هریس، اما ترامپ هم طرح هریس مبنی بر کنترل قیمت‌ها را اقدامی مشابه حکومت‌های کمونیستی توصیف کرد.
ترامپ در همان زمان طرح این وعده در حساب شخصی خود در شبکه اجتماعی تروث نوشت: «اگر فکر می‌کنید که الان همه چیز گران است و اگر کامالا چهار سال رئیس جمهور شود، اوضاع 100 برابر بدتر می‌شود. بر اساس طرحش، کامالا کنترل قیمت به سبک شوروی را اجرا خواهد کرد. او مراقبت‌های بهداشتی خصوصی را لغو می‌کند و سیاست‌های مالیاتی مضحک کالیفرنیا را به قانون کشوری بدل می‌کند، به این معنی که تا 80 درصد از درآمد هر آمریکایی مالیات گرفته می‌شود! اگر پول نقد بیشتر و مالیات کمتری می‌خواهید، به ترامپ رای دهید!»
البته باید توجه داشت که کامالا هریس، در راستای یک سلسله از سیاست‌ها با هدف کاهش هزینه‌های روزمره برای خانوارها، ممنوعیت فدرال افزایش قیمت‌ها توسط شرکت‌های مواد غذایی را پیشنهاد کرد، اما جزئیاتی درباره اینکه این سیاست دقیقا شامل چه مواردی می‌شود، ارائه نکرد. اما در این بین دولت بایدن قانونی را پیشنهاد کرد که در صورت افزایش بیش از پنج درصدی قیمت‌ها در سال، معافیت‌های مالیاتی فدرال را از زمین داران سلب می‌کند.
هریس نگفته است که آیا این سیاست را به عنوان رئیس جمهور دنبال خواهد کرد یا خیر. اما باید توجه داشت که از نظر برخی از اقتصاددانان، این ایده‌ها، بازتاب کنترل‌های قیمتی بود که توسط ریچارد نیکسون در اوایل دهه 1970 ایجاد شد و نتیجه معکوس داشت و همچنین ممکن است سیاست ضد افزایش قیمت هریس بسیار کمتر از آن باشد.
منفورترین نظر انتخاباتی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اما شاید منفورترین ایده‌ای که در مبارزات انتخاباتی از سوی ترامپ مطرح شد و هدف بیشترین انتقادات قرار گرفت، را باید تلاش برای افزایش تعرفه‌ها بر واردات است. کما این که به گزارش اقتصاد 24، رئیس جمهور سابق آمریکا پیشنهاد کرده که تعرفه‌های 60 درصد یا بیشتر بر واردات از چین و تعرفه‌های 10 درصدی بر کل واردات اعمال شود.
اما در همین باره نظرسنجی «انجمن ملی اقتصاد کسب و کار» از اقتصاددانان حرفه‌ای در ماه آگوست مشخص کرده که این سیاست‌ها در میان کارشناسان، به شدت منفور است و هنگامی که از آن‌ها خواسته شد که سه مورد از هشت تغییر احتمالی در سیاست تجاری آمریکا را انتخاب کنند، تنها 2 درصد از این اقتصاددانان، از تعرفه‌های 60 درصدی بر چین و سه درصد از تعرفه گسترده 10 درصدی، حمایت کردند.
کارشناسان این حوزه نیز می‌گویند بازرگانان، هرگونه تعرفه افزایش یافته را احتمالا به مصرف کنندگان منتقل می‌کنند، تحلیلی که توسط اقتصاددانان «موسسه بین‌المللی پترسون» انجام شد، نشان داد اجرای طرح ترامپ، برای یک خانواده معمولی با درآمد متوسط، سالانه 1700 دلار هزینه دارد.
اهمیت مالیات و مهاجران در وعده‌های دو نامزد هریس و ترامپ، هر دو افزایش اعتبار مالیاتی کودکان را پیشنهاد کرده‌اند. هریس، این اعتبار را به 3600 دلار برای هر کودک و 6000 دلار برای نوزادان افزایش می‌دهد و ترامپ، از اعتباری معادل 5000 دلار برای هر کودک در مقایسه با سطح فعلی 2000 دلار در سال، حمایت می‌کند.
جالب‌تر اینکه ترامپ و هریس هر دو پایان دادن به مالیات بر انعام را نیز پیشنهاد کرده اند. در حالی که اعطای معافیت مالیاتی به کارکنان و سایر کارکنان کم دستمزد که به انعام متکی هستند، ممکن است به طبقه کارگر کمک کند، برخی از اقتصاددانان می‌گویند این اقدام، عواقب ناخواسته‌ای خواهد داشت.
شاید برای شهروند ایرانی موضوع عجیبی باشد که مساله مالیات در انعام بتواند به چنین موضوع مهمی در وعده‌های اقتصادی نامزد‌ها تبدیل شود، اما ماجرا این است که در آمریکا این یک مساله جدی و مهم است.
بیشتر بخوانید: رقابت نفس‌گیر ترامپ و هریس در راند پایانی؛ خطای نظرسنجی‌ها این بار به سود کدام نامزد انتخابات آمریکا است؟
اما به گزارش اقتصاد 24، یک مساله مهم دیگر که حالا شاید کمتر شهروندی باشد که آن را درباره دونالد ترامپ نداند، مساله مهاجران غیرقانونی است.
ترامپ بار‌ها وعده داده است که مهاجران غیرقانونی را جمع آوری و اخراج خواهد کرد. جالب اینکه در نظرسنجی از مجموعه بزرگی از اقتصاددانان آمریکایی، تنها 29 درصد گفتند که افزایش اخراج‌ها، ایده خوبی است.
جان هورن، اقتصاددان دانشگاه واشنگتن، از جمله کسانی است که می‌گوید چنین اقدامی، به اقتصاد آسیب می‌زند. او در یک پست وبلاگی گفت: اگر میلیون‌ها کارگر را از اقتصاد خارج کنید، بسیاری از صنایع، از جمله تولید مواد غذایی و خدمات مونتاژ تولید، آسیب خواهند دید. اگر نیروی کار نداشته باشید، قیمت‌ها بالا می‌رود و اقتصاد کند می‌شود. من نمی‌گویم که ما فقط باید به هر کسی اجازه ورود بدهیم. ما باید به موضوع مهاجرت رسیدگی کنیم، اما اگر نیروی کار ندارید، قیمت‌ها بالا می‌رود و اقتصاد کند می‌شود. این علم اقتصاد ابتدایی است.
البته نباید از یاد برد که حملات ترامپ به مهاجران ابعاد بزرگ‌تر دیگری نیز دارد و او نه تنها گفته بود که مهاجران حیوانات خانگی را می‌خورند بلکه خطاب به کاملا هریس با ریشه‌ها و والدین مهاجر گفته بود، تو اخراجی و از این جا برو!
جالب این جاست که در مقابل این روش‌ها و سخنان ترامپ درباره مهاجران، کاملا هریس کاندیدایی رنگین پوست است که والدینش به عنوان مهاجر به آمریکا آمده اند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/908118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همتی، وزیر اقتصاد: پیگیر تعلیق اقدام تقابلی «اف‌.ای‌.تی‌.اف» براساس منافع ملی هستیم

سمیعی: با موسیمانه به دنبال سلسله قهرمانی هستیم

آیا رضائیان تمام مبلغ قراردادش را دریافت کرده است؟

سمیعی: وضعیت مصدومیت رضائیان مشخص نیست

سمیعی: استقلال با قوانین من‌درآوردی رفت دسته‌ 3

دستیاران ایرانی موسیمانه چه کسانی هستند؟

سمیعی: موسیمانه اعلام کند مهاجم را رونمایی می‌کنم

کارشناسی داوری دیدار شمس آذر - خیبر خرم آباد

میثاقی به سمیعی: ما دعوا کردیم، درویش محروم شد

سمیعی: می‌خواهیم مانند دوران قلعه‌نویی باشیم

کارشناسی داوری سپاهان - آلومینیوم اراک

صحبت های سمیعی مدیرعامل استقلال درباره روند انتخاب موسیمانه

فرشید سمیعی: موسیمانه در حال بررسی چندین مهاجم است ولی هنوز به جمع‌بندی نرسیده

فرشید سمیعی: افرادی را اطراف استقلال داریم که به من گفته‌اند...

فرشید سمیعی: برخلاف استقلال، پیشکسوتان پرسپولیس یا ساکت هستند یا حامی

فرشید سمیعی: اگر موسیمانه اجازه دهد، روانشناس به تیم اضافه می‌کنم

فرشید سمیعی: باشگاه استقلال با 1000 میلیارد بدهی واگذار شد که البته از آن مطلع بودیم

«مجتبی جباری» معاون ورزشی استقلال می‌شود؟

کارشناسی داوری بازی استقلال خوزستان - پرسپولیس

محمدحسین میثاقی: مبلغ کل خارجی‌های استقلال خوزستان روی هم 600 هزار دلار است

سمیعی مدیرعامل استقلال: اینکه می گویند مربی بدنساز نداشتیم دروغ است

سمیعی مدیرعامل استقلال: از هواداران استقلال عذرخواهی می کنم

چرا نکونام پیش از آغاز فصل از استقلال جدا نشد؟

فال انبیا سه شنبه 15 آبان ماه 1403

در ستایش ساکنین خانه‌ی بی سقف، نیمکت کنار زمین

مربی مس شهربابک: شایسته برد بودیم

بیاتلو: برنامه امسال ما صعود نیست

آنالیز بازی استقلال - تراکتور

خروج رامین رضاییان از ورزشگاه با درد و دست بسته

کارشناسی داوری دیدار ملوان - هوادار

صحبت‌های نیک‌نفس پس از شکست مقابل الهلال

برناردو سیلوا: سیتی جای بهانه آوردن نیست

رسول‌زاده: جایگاه‌ها در استقلال گم شده است

کارشناسی داوری استقلال - تراکتور

برگزاری اختتامیه سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی آذربایجان‌شرقی

جواب پازل بازی میجر امروز سه شنبه 15 آبان 1403

مروری بر هفته 10 لیگ برتر ایران

صحبتهای شکوری درباره عملکرد سرخابی در لیگ نخبگان

انتخاب بهترین بازیکن بازی استقلال کار سختی نبود

کارشناسی داوری چادرملو اردکان - ذوب آهن

کنایه میثاقی به مکالمه رامین و روزبه در دیدار با تراکتور

مجتبی جباری در یک‌قدمی استقلال!

علیرضا جهانبخش صاحب تیم شد

گردنه ته ته در مسیر پاوه به مریوان به صورت موقت بسته شد

ترویج اقامه نماز اولویت آموزش و پرورش است

آخرین وضعیت کاپیتان تیم ملی ایران؛ علیرضا جهانبخش صاحب تیم شد

جدول رده‌بندی لیگ نخبگان در غرب آسیا

خلاصه بازی الهلال 3 - استقلال 0

جشن بازیکنان صنعت‌نفت با هواداران بعد صعود

پپ: فقط یک بازی باختیم، شلوغش نکنید!