عصر کرد

آخرين مطالب

تورم یا بیکاری؟ سنجش اولویت رای‌دهندگان سیاسی

تورم یا بیکاری؟ سنجش اولویت رای‌دهندگان
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

عصر کرد

به گزارش می‌متالز، آمریکایی‌ها غالبا عملکرد ترامپ در زمینه اقتصاد را بهتر از بایدن ارزیابی می‌کنند و این موضوع باعث ناامیدی مشاوران بایدن شده است. آنها می‌گویند بایدن به اندازه‌ای که باید، برای دستاوردهایش اعتبار دریافت نکرده است. درحالی‌که نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهند که هریس در زمینه دیدگاه‌های عمومی در رابطه با اقتصاد کمی پیشرفت داشته است، اما همچنان از ترامپ عقب است.
اما داده‌ها درباره عملکرد ترامپ و بایدن در زمینه اقتصاد چه چیزی را نشان می‌دهند؟
مقایسه دقیق وضعیت اقتصاد در دوران ریاست جمهوری بایدن و ترامپ چندان آسان نیست. به گزارش وال استریت ژورنال همه‌گیری کرونا سال آخر ریاست‌جمهوری ترامپ و همچنین سال‌های اول ریاست‌جمهوری بایدن را به‌شدت تحت تاثیر قرار داد. باید قبول کرد که توانایی رئیس‌جمهور برای تاثیرگذاری بر چیزی به پیچیدگی اقتصاد آمریکا معمولا محدود است. با این حال، هر دو مسوول دوران خود هستند و عملکرد اقتصادی‌شان به نام خودشان ثبت می‌شود.
عملکرد بایدن در مقابل ترامپ در رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) تولید ناخالص داخلی (GDP)، مهم‌ترین معیار در عملکرد اقتصاد است. در سه سال اول ریاست‌جمهوری ترامپ، رشد این شاخص عملکرد خوبی داشت؛ تولید ناخالص داخلی حقیقی (یعنی پس از تعدیل تورم) از سه‌ماهه چهارم سال2016 تا سه‌ماه چهارم سال2019، سالانه 2.8 درصد رشد داشت. با این حال، همه‌گیری کرونا ضربه بزرگی به اقتصاد آمریکا زد و نرخ رشد سالانه تولید ناخالص داخلی در دوره ترامپ به 1.8 درصد کاهش یافت. رشد تولید ناخالص داخلی در دوران بایدن بهتر بوده است. بخشی از این افزایش به این دلیل است که اقتصاد در سال اول ریاست‌جمهوری او اقتصاد در حال خروج از شوک کرونا بود.
از پایان سال2020 تا سه‌ماه دوم سال جاری، تولید ناخالص داخلی حقیقی با نرخ سالانه 3.2 درصد رشد کرده است. این رقم بالاتر از سطحی است که اقتصاددانان پیش از همه‌گیری برای اکنون پیش‌بینی کرده بودند. به بیان دیگر تولید ناخالص داخلی در طول چهار سال ریاست‌جمهوری ترامپ 7.6 درصد رشد کرد؛ درحالی‌که در دوران بایدن تاکنون 11.8 درصد رشد کرده است. اقتصاددانان برآورد می‌کنند که گزارش تولید ناخالص داخلی سه‌ماه سوم که اواخر اکتبر توسط وزارت بازرگانی منتشر می‌شود نیز قابل توجه خواهد بود. به نظر می‌رسد که تولید ناخالص داخلی در دوران بایدن شاهد قوی‌ترین رشد اقتصادی در طول یک دوره ریاست‌جمهوری از زمان بیل کلینتون باشد.
عملکرد بایدن در مقابل ترامپ در زمینه تورم اگرچه رشد تولید ناخالص داخلی در دوران بایدن خوب بوده، اما تورم برای آمریکایی‌ها در این دوره به‌شدت مشکل‌ساز بوده است. در سه سال اول ریاست‌جمهوری ترامپ، تورم بسیار پایین بود و با آغاز همه‌گیری، حتی کمتر شد. از ژانویه2017 تا ژانویه2021، شاخص قیمت مصرف‌کننده وزارت کار به‌طور تجمعی تنها 7.8 درصد افزایش یافت. اما در دوران بایدن، قیمت‌ها به‌شدت افزایش یافتند. هرچند که اخیرا سرعت افزایش قیمت‌ها کاهش یافته است، اما آمریکایی‌ها همچنان با تاثیرات رفاهی تورم قبلی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. تا سپتامبر2023، قیمت‌های مصرف‌کننده تقریبا 20درصد بیشتر از سطح ژانویه2021 بود. از زمان اولین دوره ریاست‌جمهوری رونالد ریگان که قیمت‌ها 21درصد افزایش یافت، هیچ رئیس‌جمهوری چنین تورم بالایی را تجربه نکرده است. ریگان این مزیت را داشت که در دوره رئیس‌جمهور پیشین، جیمی کارتر، تورم حتی بالاتر بود و قیمت‌ها 49درصد افزایش یافتند.
همان‌طور که افت شدید تولید ناخالص داخلی در سال2020 بیشتر به‌دلیل همه‌گیری بود تا به عملکرد ترامپ، افزایش تورم در دوران بایدن نیز ناشی از مشکلات زنجیره تامین پس از همه‌گیری و افزایش قیمت نفت به‌دلیل تهاجم روسیه به اوکراین بود. یکی از نشانه‌های این موضوع این است که تورم در سایر نقاط جهان نیز افزایش یافت. به‌عنوان مثال، قیمت‌ها در منطقه یورو نسبت به اوایل‌2021 تقریبا به همان اندازه افزایش یافته است، با این حال رشد اقتصادی منطقه یورو بسیار کندتر بوده است. آمریکایی‌ها بیشتر به تورم داخلی فکر می‌کنند، نه وضعیت اقتصاد‌های دیگر. این امر یکی از دلایلی است که بایدن با وجود وضعیت خوب بازار کار آمریکا، در نظرسنجی‌ها نمره ضعیفی در زمینه اقتصاد دریافت کرده است.
عملکرد بایدن در مقابل ترامپ در زمینه اشتغال در سه سال اول دوران ترامپ تا فوریه2020، اقتصاد آمریکا 6.7 میلیون شغل به شغل‌های موجود اضافه کرد. اما در مارس و آوریل همان سال 21.9 میلیون شغل از دست رفت. هرچند که از ماه مه آن سال بازار کار شروع به بهبود کرد، اما تا پایان سال2020، 2.7 میلیون شغل کمتر از پایان سال 2016 وجود داشت. در دوران بایدن، رشد اشتغال بیشتر از دوره ترامپ بوده است. تا سپتامبر 2023، از زمان روی کار آمدن بایدن، اقتصاد آمریکا 16.2 میلیون شغل اضافه کرده است. این عدد ممکن است اندکی اصلاح شود؛ اما چه با اصلاح و چه بدون آن، نرخ رشد اشتغال در دوران بایدن سریع‌ترین نرخ رشد سالانه در طول یک دوره ریاست‌جمهوری از زمان جیمی کارتر در سال1981 تاکنون بوده است. رشد اشتغال در دوران بایدن قوی‌تر از پیش‌بینی بسیاری از اقتصاددانان بوده است. اندکی قبل از شروع همه‌گیری، اداره بودجه کنگره برآورد کرده بود که میانگین تعداد مشاغل در سه‌ماهه سوم سال 2024 حدود 155.1 میلیون باشد. این رقم در حال حاضر بیش از 3 میلیون بالاتر از آن است.
نمودار نرخ بیکاری در دوران این دو رئیس‌جمهور، مشابه روند اشتغال بوده است. بیکاری از 4.7 درصد زمانی که ترامپ روی کار آمد به 3.5 درصد در آستانه همه‌گیری کاهش یافت؛ اما پس از آن به بالاترین سطح خود در تاریخ رسید و در ژانویه2021 در 6.4 درصد قرار گرفت. در دوران بایدن، بیکاری از سطح 6درصد به 5 و سپس 4درصد کاهش یافت. سال گذشته، نرخ بیکاری به 3.4 درصد رسید که کمترین نرخ در 70سال گذشته بود؛ اما از آن زمان تاکنون به 4.1 درصد افزایش یافته است.
عملکرد بایدن در مقابل ترامپ در زمینه درآمد خانوار داده‌های اداره آمار آمریکا نشان می‌دهد که درآمد خانوار‌ها در سه سال اول دوران ترامپ به‌شدت افزایش یافت؛ اما در سال آخر او به‌دلیل همه‌گیری کاهش پیدا کرد. اداره آمار آمریکا در سال2020، هنگامی که وضعیت پاندمی بدتر بود، داده‌های مربوط به درآمد خانوار‌ها در سال2019 را بررسی کرد. بسیاری از خانوار‌های پردرآمدتر مورد بررسی قرار گرفتند و به همین دلیل، داده‌ها نشان می‌دهد که میانه درآمد حقیقی سرانه در سال 2019، 7.2 درصد افزایش یافته است. در سال بعد، هنگامی که داده‌ها با دقت بیشتری اندازه‌گیری شد، درآمد‌ها 2درصد کاهش یافت. با نادیده گرفتن این نوسانات، میانه درآمد حقیقی سرانه در سال2020، 8.2 درصد بالاتر از سال2016 بود. در مقابل، در دوران بایدن، تورم به‌ویژه در سال2022 به‌شدت بر درآمد خانوار‌ها آسیب وارد کرد.
طبق داده‌های سال گذشته یعنی 2023، میانه درآمد حقیقی تنها 1.3 درصد بالاتر از سال2020 بود. تحلیلگران موسسه Motio Research تخمین می‌زنند که درآمد‌ها از آن زمان افزایش یافته است، اما با این حال، احتمالا رشد درآمد در دوران بایدن کمتر از دوران ترامپ خواهد بود. آمریکایی‌ها همچنین در دوران ترامپ به‌طور قابل‌توجهی ثروتمندتر شدند و در اینجا، پس از همه‌گیری جهش بزرگی رخ داد. در پایان سال2019، ثروت خالص حقیقی برای خانوار‌های با درآمد متوسط 13.5 درصد بیشتر از سه‌ماه پایانی سال2016 بود. تا پایان سال2020، این رشد به حدود 30درصد افزایش یافت. رشد بازار سهام که تا حدی نتیجه نرخ‌های پایین بهره بود، نقشی کلیدی در این افزایش داشت. در دوران بایدن، خانوار‌های متوسط در پایان سال2022 دارای 37درصد ثروت بیشتر نسبت به اوایل سال2021 بودند. به‌طور کلی به نظر می‌رسد دیدگاه اقتصادی عموم مردم نسبت به ترامپ خوش‌بینانه‌تر از هریس است، با این حال، دیدگاه‌های اقتصادی لزوما تعیین‌کننده نتیجه انتخابات نیستند.
منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/907413/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعر شاطر دیده بودید؟

گل اول الغرافه به پرسپولیس توسط احمد الجانحی

نیمکت خلوت استقلال؛ دو گلر و سه جوان!

هشدار به مدافعان استقلال؛ مصدوم نشوید!

ضربه آزاد براهیمی خطرناک از بالای دروازه پرسپولیس به بیرون رفت

علیپور، فقط چند سانتی‌متر در آفساید!

فریاد کاسمیرو روی سر گارناچو؛ سریع باش

وزنه‌برداران اعزامی به مسابقات جهانی مشخص شدند

یا چشم ندارید یا فکر می‌کنید وینیسیوس تنیسور است!‏

گندوز ناجی دروازه پرسپولیس شد

گزارش زنده؛ پرسپولیس ایران 1-1 الغرافه قطر

پرسپولیس دلتنگ این صحنه: اورونوف در زمین چمن

پایان مرگبار رابطه‌ای مخفیانه

حذف تیم‌های صاحب‌نام لیگ آزادگان

شهری که ماهی‌ها عاشقش می‌شوند

همتی: قوانین حوزه اقتصاد نباید مکررا تغییر کند

همتی: قوانین نباید مکرراً تغییر کنند

همتی: اقتصاد کشور باید پیش‌بینی‌پذیر شود

همتی: قوانین نباید هروز تغییر کند

اهمیت ثبات اقتصادی و پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد در کشور

دستور پزشکیان برای واردات به‌جای جلوگیری از صادرات

پروژه مسکن هوانیروز کرمانشاه ساماندهی می‌شود

ویتامینی که کمبود آن سبب کاهش اشتها می‌شود

کتاب جالبی که نمادگرایانه به مبارزه با دشمن می‌پردازد

نگاهی به داستان‌های شاهنامه فردوسی

دفع ناقص گندوز و ضربه برگردان خوسلو که دفع شد

مدل موی جدید نیمار در بازی امشب مقابل استقلال

گل اول الاهلی به الشرطه توسط روبرتو فیرمینو

صعود و انتقام، کامبک شاگردان ربیعی!

پنج بازیکن نیستند؛ کار سیمئونه مقابل انریکه سخت شد!

لورکوزن حداقل به اندازه برایتون خوب است!‏

پیولی قول جبران داد؛ چهره جدید النصر را می‌بینید!

سن آموریم بازیکنان یونایتد را غافلگیر کرد!

تساوی الوصل امارات و السد قطر

آلمیدا: سپاهان 23 بازیکن خوب در رختکن دارد

گزارش زنده؛ پرسپولیس ایران 0-0 الغرافه قطر

ذرت‌کاران سرپل‌ذهاب، رکورد زدند

رفع تصرف 40 هکتار از اراضی شهرک نیشتمان سنندج

رهاسازی بیش از39 گونه جانوری پس از تیمار توسط محیط زیست قروه

سرپرست اداره کل محیط‌زیست کردستان منصوب شد

واگذاری شرکت نیشکر هفت تپه زیر دره بین وزارت اقتصاد

کیش‌اینوکس 2024 رسما آغاز به‌کار کرد / صیدی: رشد با ثبات و تشکیل سرمایه از بازارهای مالی می‌گذرد

ساماندهی پروژه مسکن هوانیروز را با جدیت پیگیری می‌کنیم

فوتبال جام حذفی/  بعثت کرمانشاه به مرحله  چهارم صعود کرد+ فیلم

جلسه تفاهم بنیاد سمنان و سپاه قائم آل محمد (عج) استان و هم افزائی در اجرای اردوهای سیاحتی و زیارتی ایثارگران

جلسه ستاد شاهد آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد

جلسه کمیته‌های تکریم و جمع آوری آثار شهدا و ایثارگران در استان البرز برگزار شد

جایزه ادبی گنکور به «کمال داوود» رسید

آلمیدا و اسدی، به امید درخشش و بازگشت

هضم کردن حذف آرمین سهرابیان برای من سخت است؛ گلایه وریا غفوری از هواداران استقلال