عصر کرد

آخرين مطالب

گلوگاه‌های توسعه فین‌تک در دولت اقتصادي

گلوگاه‌های توسعه فین‌تک در دولت
  بزرگنمايي:

عصر کرد - این روزها «فین‌تک» یا همان کاربرد نوآورانه فناوری در ارائه خدمات مالی با چالش‌های متعددی روبرو است که سیاستگذار مالی نقش کلیدی در شکل گیری آن دارد. اما از نگاه تحلیلگران این حوزه می‌توان تنظیم‌گری را بدون چالش و پیامدهای منفی را محقق شود. این روزها «فین‌تک» یا همان کاربرد نوآورانه فناوری در ارائه خدمات مالی با چالش‌های متعددی روبرو است که سیاستگذار مالی نقش کلیدی در شکل گیری آن دارد.
اما از نگاه تحلیلگران این حوزه می‌توان تنظیم‌گری را بدون چالش و پیامدهای منفی را محقق شود. امروز حدود 10 هزار شرکت دانش بنیان با 500 هزار میلیارد تومان درآمد و فروش در کشور وجود دارد و خروجی و هدفگذاری این برنامه مبنی بر این بوده تا از یک اقتصاد نفتی به یک اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.
به گزارش پول نیوز ، اخیرا رونمایی از برنامه توسعه زیست‌بوم فناوری مالی در نشستی در پژوهشکده مطالعات فناوری برگزار شد که اعضا در این نشست، به تشریح وضع موجود در حوزه فینتک پرداخته و از راهکارهای توسعه آن صحبت کردند.
روح الله ابوجعفری، عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری گفت: امروز حدود 10 هزار شرکت دانش بنیان با 500 هزار میلیارد تومان درآمد و فروش در کشور وجود دارد و خروجی و هدفگذاری این برنامه مبنی بر این بوده تا از یک اقتصاد نفتی به یک اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.
ابوجعفری با اشاره به اینکه چالش‌های جدی در حوزه تامین مالی در بخش‌های مختلف اقتصاد کشور از جمله بیمه، گمرک و بورس، افزود: با توسعه فناوری زیست بوم مالی می‌توانیم بسیاری از این مشکلات را برطرف کنیم. همچنین، ناترازی نظام بانکی امروز بسیار جدی است و مطالبات معوق در شبکه بانکی یکی از عوامل اصلی این ناترازی‌ها است.
صارمی مدیر گروه اقتصاد دانش بنیان پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست‌جمهوری نیز در این نشست در خصوص برنامه توسعه زیست بوم فناوری مالی، اظهارداشت: نقشه راه این برنامه در سه بخش تنظیم‌گری، توسعه اکوسیستم و توسعه فناوری مالی تهیه شده است که چهار بازار پول و اعتبار، تامین اطمینان، مالیه عمومی-حکمرانی و بازار سرمایه را شامل می‌شود.
وی افزود: در این حوزه بازیگران مختلفی از جمله موسسات مالی در حوزه بازار پول و اعتبار و بازار سرمایه و همچنین موسسات خصوصی حضور دارند و بازیگران جدید طیف وسیعی از بازیگران خصوصی و فناوری را تشکیل می‌دهند.
چالش‌های فینتک
مجید کریمی، رئیس مرکز تسهیل تأمین مالی تولید وزارت اقتصاد هم در این نشست به چالش‌های زیست بوم فناوری مالی پرداخت و گقت: یکی از ضعف های موجود در حوزه فینتک ضعف تنظیم گری فینتک است. به گفته او در حوزه تنظیم گری فینتک یا نگاه خرد وجود دارد و یا نگاهی از بُعد ذینفعان سنتی که تمایلی به برهم زدن وضع موجود ندارند. گاهی هم نگاه بخشی به این حوزه است که بدون توجه به پیامدهای برخی اقدامات، فرایند تنظیم‌گری و نظارت را پیچیده ساخته است.
وی ادامه داد: قانون تامین مالی زیرساخت فناوری به تسهیل و حمایت از این حوزه کمک شایانی می‌کند. بنابراین باید قوانین و مقررات بهتر، آموزش و فرهنگ‌سازی لازم در حوزه فینتک شکل بگیرد. همچنین ما زمانی متوجه می‌شویم که مسیرمان درست بوده است که به داده‌ها و اطلاعات شفاف دسترسی داشته باشیم تا بتوانیم نظارت و تامین مالی جمعی مطلوبی داشته باشیم.
در این نشست مهدی الیاسی، معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی فناوری نیز گفت: در هر حوزه‌ای اگر بخواهیم نوآورانه حرکت کنیم به دانش و تجربه‌ای بالاتر از عبارات و کلماتی که آن ها را می‌شناسیم نیاز داریم. مشکل اصلی ما امروز تمرکز بالا بر روی برخی ایده‌های شناخته شده و قدیمی و عدم تمرکز بر روی حوزه‌های جدیدی است که دارای ارزش افزوده بالایی در بخش مالی و فناوری مالی هستند.
راهکارهای‌ توسعه فینتک
در جریان توسعه زیست بوم فناوری مالی از نگاه ابوجعفری باید همه زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در حوزه فینتک محیا شود تا از عدم اطمینان در این حوزه و خلق تصمیمات و کنترل‌گری‌های غلط جلوگیری شود. این موضوع را کریمی هم تایید کرد و گفت: در مورد دیگر باید دستگاه‌های حاکمیتی تصمیماتی را که با کنترل کسب و کارها به جای پاسخ به مسئله، منجر به رفع مسئله می‌شوند را اصلاح کنند و عدم همکاری با بخش خصوصی یکی از مهم‌ترین این تصمیمات غلط است.
ابوجعفری تاکید کرد: زمانی که درگیر سامانه‌های حکمرانی مالی و اقتصادی می‌شویم، عموما با چالش‌هایی جدی برخورد می‌کنیم و این موضوعات باعث شد که در ابتدا به این جمع‌بندی برسیم که یکی از اولویت‌های مهم فرهنگ سازی است؛ چرا که در ابتدا باید بگوییم هدف، ابعاد و ماهیت در این حوزه چگونه است و به دنبال چه اقداماتی هستیم.
وی گفت: بنابراین ما باید در قالب تنظیم‌گری، یک گذار بدون چالش و پیامدهای منفی را محقق کنیم و از آنجایی که سیستم‌های فناوری ما به شدت فرسوده و قدیمی هستند، امروز نیازمند یک سرمایه‌گذاری کلان در حوزه زیرساخت‌های فناوری هستیم.
ابوجعفری ادامه داد: یک نکته مهم در حوزه زیست بوم فناوری‌های مالی به پایگاه‌های داده و اطلاعات باز می‌گردد که سه اصل آن به دسترسی به اطلاعات در زمینه اشخاص، کسب و کارها و مکان مربوط می‌شود.
کریمی تاکید کرد: امروز عصر هوش مصنوعی است و اگر در حوزه فناوری تعللی صورت بگیرد، تبعات بسیاری را برای آینده ما به همراه دارد.
الیاسی معتقد است: امروز ما دچار بازیگران نوآور کوچک مقیاس هستیم و باید یک تعامل سازنده بین بازیگران بزرگ فناوری و بازیگران کوچک در راستای تنوع بخشیدن به بازیگران صورت بگیرد.
منبع: فابانیوز

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/906881/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار سطح نارنجی در کردستان/بارش‌های سیل‌‌آسا در راه است

هشدار نارنجی هواشناسی برای کردستان

هشدار نارنجی هواشناسی و بارش باران برای کردستان

فوری؛ ورود سامانه بارشی قوی از این زمان/ هواشناسی هشدار داد

جاعل اسناد دولتی در مریوان دستگیر شد

صدور هشدار نارنجی هواشناسی در کردستان

شهدای غریب در اسارت نماد عزت و اقتدار جمهوری اسلامی هستند

حمله رژیم صهیونیستی به خاک ایران از اقلیم کردستان عراق انجام نشد

گفت‌وگو| گازرسانی به مناطق مرزی/ آیا زمستان قطعی گاز داریم؟

پروژه‌ای خونی با قدمت 12 سال در کردستان! + فیلم

سرشماری عمومی کشاورزی در نهایت دقت کامل انجام شود

سرشماری عمومی کشاورزی کردستان در نهایت دقت کامل انجام شود

64 شکایت مردمی به تعزیرات حکومتی کردستان رسید

مراسم اعطای جایزه «قلم هژار» در سنندج برگزار می‌شود

دبی آب ورودی سدهای کردستان 50 درصد کاهش یافته‌است

27 پروژه ملی در کردستان در دست اجرا است

27 پروژه ملی کردستان در دست اجرا است

مردم کردستان به مسلمانان غزه و لبنان کمک کنند

سامانه بارشی تا اواسط هفته در کردستان فعال است

شدت بارش‌ها در کردستان افزایش می‌یابد

دعوت به جشن رنگ‌ها و طعم‌ها | جشنواره انار سلین +ویدئو

2هزار خودرو و موتورسیکلت در پارکینگ‌های کردستان رها شده است!

علت تساوی ایستا کردستان با تام اصفهان چه بود؟+فیلم

دلگرمی‌هایی برای همسر یک‌ نظامی

مجموعه چهارجلدی کتابشناسی آثار ایران‌پژوهی در ترکیه منتشر شد

رابطه خاص 2 اَبَرمرد از 2 فضای دور اما نزدیک!

کتابی از یک مبارز

عظمت شاعری، چون قیصر امین‌پور از نگاه یک ادیب

وقتی ماه با لبخندش روایتگری می‌کند/ داستان اولین شهید مدافع حرم

مجموعه ای از زیباترین ابیات فارسی

کتاب «قدرت ثبت اختراع؛ مالکیت فکری و انتشار فناوری نظامی»منتشر شد

انتشار رمان هاروکی موراکامی در ایران

گلایه مرجان شیرمحمدی به مجوز نگرفتن کتابش

تجمع هواداران استقلال مقابل ساختمان باشگاه

کمپانی به رکورد آنچلوتی رسید!

مدافع بارسا: از زجر کشیدن رئال لذت بردیم!

ستاره اسپورتینگ در دو راهی نیمه قرمز و آبی منچستر!

آقا کریم برگشت، سیدجلال هم به زمین برمی‌گردد!

ترفند عربستان برای شکار وینیسیوس به سبک رونالدو

بررسی تمام اشتباهات وحشتناک رضاییان در استقلال

لذت بارسلونا از بحران غیرمنتظره در میلان!

ارزش صادراتی گیوه برابر پسته و زعفران ؟!  /  چطور صادرکننده شویم ؟

جلسه اضطراری مدیران سپاهان بعد از استعفای مورایس

پایان کار مورایس در سپاهان

مذاکره تاج با AFC و فیفا برای بازگشت میزبانی به فوتبال ایران

قضاوت تیم داوری ایران در انتخابی جام جهانی 2026

محرومیت 3 ساله وزنه‌بردار ایران به دلیل دوپینگ

فیفا با پرداخت بدهی خارجی پرسپولیس موافقت کرد

پیام رئیس سازمان دانش‌آموزی کهگیلویه و بویراحمد به مناسبت 13 آبان

فیلم «جریان» آماده نمایش شد