عصر کرد

آخرين مطالب

قیمت‌های نجومی لوازم‌التحریر در کردستان/ جولان نوشت افزار چینی اجتماعی

قیمت‌های نجومی لوازم‌التحریر در کردستان/ جولان نوشت افزار چینی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: بوی ماه مهر، ماه مدرسه از دور به مشام می‌رسد، در دهه 70 و 80 بوی پاییز با عطر مدرسه و آغاز سال تحصیلی عجین شده بود و حس و حال آن دوران و وصف روزهای خوش مدرسه غیر قابل توصیف بود.
تمام خرید خرت و پرت های مدرسه در یک روپوش، کیف و چند دفتر و مداد و پاکن و مداد تراش خلاصه شده بود حتی گاهی روپوش و کیف سال قبل هم قابل استفاده بود و همین کار را آسان‌تر و سبد خرید مدارس را جمع و جورتر می‌کرد.
شاید اگر طول و عرض خیابان را هم چند بار بالا و پایین می‌کردی بیش‌تر از چند مغازه انگشت شمار لوازم‌التحریری وجود نداشت.
اما امروز برخلاف آن روزها با نزدیک شدن به ماه مهر تعداد بازاریان و دست فروشانی که مغازه آنها پر از اجناس رنگا و رنگ و مملو از لوازم‌التحریر است بیش از اندازه به چشم می‌آید، مغازه و خیابان بوی گرانی و تجمل می‌دهد.
یکه‌تازی قیمت‌های نجومی در بازار نوشت افزار
اجناسی که گاهاً غیر ضروری و تجملاتی هستند و کمتر ضرورت دارند ولی چون در بازار وجود دارند و مصرف کننده آنها کودکان پس حتماً به فروش می‌روند.

عصر کرد

با رفتن به بازار و حساب سرانگشتی می‌بینید که بوی مدرسه گران تمام می‌شود و با پر شدن کیف مدرسه تنها یک کلاس اولی جیب خانواده را به تنهایی خالی می‌کند.
قیمت‌های نجومی لوازم‌التحریر، کیف، کفش، روپوش مدارس، به کنار خرید چند قلم جنس تجملاتی و تزئینی که خیلی بی‌ارزش هم به چشم می‌آید خود جدا غوغا می‌کند.
وضعیت نابسامان بازار و قیمت‌هایی که والدین را شرمسار می‌کند حتی با وجودی که اگر یک کارمند ساده هم باشی حدوداً نصف درآمد یک ماه را که تا 5 میلیون تومان است برای خرید اجناس مدارس به خود اختصاص می‌دهد.
ساده‌ترین بسته لوازم التحریر برای دبستانی‌ها شامل دفتر، کتاب، مداد سیاه و رنگی، پاک کن و تراش، کیف، جامدادی و خودکار است که اگر کمترین قیمت را برای آنها در نظر بگیریم حدود دو میلیون تومان خرج دارد.
که البته لوازم التحریر مصرفی هم اگر بخواهیم در نظر بگیریم که در طول سال باید چند مرتبه شارژ شود و این موارد یعنی فشار مضاعف بر خانواده، که در کنار اینها لباس فرم، هزینه سرویس مدرسه و دیگر هزینه‌های درخواستی مدارس در طول سال را هم در نظر بگیریم دیگر وای به حال بازار و جیب خالی والدین.

عصر کرد

پایین آمدن کیفیت اقلام، لزوم دوباره کاری در خرید در طول سال
یکی از بازاریان سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: متأسفانه بازار دچار تورم زیاد است و فشار به خانواده‌ها بسیار بالا است.
حمیدی گفت: برخی خانواده‌ها در حین خرید به خریدن چند وسیله جزئی اکتفا می‌کنند و غالباً از وسایل سال قبل استفاده می‌کنند و با این حال هم همچنان رقم زیادی بابت چند قلم جنس باید پرداخت کنند.
وی افزود: برای من بازاری هم دیدن این وضع ناخوشایند است و کاری نمی‌توانم انجام دهم چون برای خرید این وسایل به استان دیگر رفتم که سرمایه خود را هزینه کردم و امروز برای گذران زندگی و مخارج زندگی مجبور به فروش با قیمت متناسب با هزینه و رفت و آمدی که کردم هستم.
وی بیان کرد: متأسفانه شرایط فعلی به نفع نه مردم و نه فروشنده نیست و هر دو در هر حال تحت فشار هستیم.
حمیدی اظهار کرد: در سال‌های اخیر کیفیت و طراحی بسیاری از لوازم التحریر پایین آمده و مردم مجبور به تعویض برخی وسایل در طول سال می‌شوند که این هزینه دوباره به نفع مردم هم نیست.
بازرس اتحادیه چاپ و نشر و لوازم التحریر کردستان هم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اذعان کرد: در بازرسی‌هایی که از 18 شهریور ماه در استان آغاز شده غالب فروشندگان از تورم ناله می‌کنند و گرانی را عامل فروش کمتر نسبت به سال قبل می‌دانند.
جمشید آفاقی عنوان کرد: بازرسی مشترک اتاق اصناف، تعزیرات و صنعت و معدن تا مهر ماه ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: 125 صنف فعال نوشت افزار در سنندج داریم و 40 درصد حدوداً در بازار افزایش قیمت نسبت به سال قبل را شاهد بودیم.
آفاقی بیان کرد: نوشت افزارها دارای تنوع و ظرافت بیش‌تری هستند و همین باعث ایجاد رغبت برای خرید می‌شود.

عصر کرد

نبود تولیدی نوشت افزار عامل گرانی و رکود بازار
وی گفت: در استان تولید کننده نوشت افزار نداریم و بازاریان برای خرید به استان‌های دیگر و حتی به کشور چین برای خرید می‌روند.
بازرس اتحادیه چاپ و نشر و لوازم التحریر بیان کرد: چند سال قبل در حاشیه شهر سنندج یک کارگاه تولید کننده دفتر افتتاح که به دلیل عدم حمایت لغو شد.
آفاقی تصریح کرد: متأسفانه کالاهایی که از چین هم وارد شده دارای درجه کیفی پایین‌تری هستند و در طول سال هم زودتر از بین می‌رود و در مقابل تفاوت قیمت زیادی با سایر کالاهای بازار دارند.
وی خاطرنشان کرد: امروز اگر خانواده‌ای تنها یک فرزند محصل داشته باشد حداقل 5 میلیون تومان هزینه خرید وسایل مورد نیاز مدرسه باید بپردازند.
آفاقی عنوان کرد: نمایشگاه پاییزه همراه با تخفیفات شامل لوازم‌التحریر، پوشاک، خوار و بار هم از 21 شهریور تا یک مهر با کمک اتاق اصناف در محل پارک ملت برپا خواهد شد.
خرید از استان‌های همجوار ارزان‌تر است
مادری که وسایل مورد نیاز فرزندشان را از یکی از استان‌های اطراف خریداری کرده بود، به خبرنگار مهر گفت: متأسفانه وسایل داخل شهر در چندین مورد مراجعه به مغازه‌های مختلف هم بسیار گران بوده و در نهایت به توصیه یکی از آشنایان در سفر یک روزه به استان همجوار وسایل سال تحصیلی را که ارزان‌تر بود خریداری کردیم.
وی بیان کرد: حقیقتاً در برخی موارد حتی تا 500 هزار اختلاف قیمت بود و این رقم برای خانواده‌های کم درآمد بسیار هنگفت است و امروز تمام این مشکلات از نبود حمایت از تولید کننده در استان نشأت می‌گیرد.
خانم رحیمی بیان کرد: کاش مسؤولان بتوانند تولیدی‌هایی در هر استان ایجاد کنند که بازاریان مجبور به خرید از استان‌های دیگر نشوند و در مقابل خانواده‌های کم بضاعت هم بتوانند با خیالت راحت محصول تولیدی استان خود با قیمت مناسب را تهیه کنند.
320 هزار دانش آموز کردستانی اول مهر به مدرسه می‌روند
مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان هم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، افزود: در سال تحصیلی جدید 320 هزار دانش آموز در 3250 مدرسه در استان کردستان با نظارت 23 هزار فرهنگی مشغول به تحصیل هستند.

عصر کرد

هاشم ناظمی‌جلال گفت: بیشتر از 30 درصد از فرهنگیان استان هم دارای تحصیلات تکمیلی فوق لیسانس به بالا هستند و توانمند سازی فرهنگیان از طریق دانشگاه فرهنگیان در حال انجام است.
وی افزود: در مدارس دولتی در هنگام ثبت نام هیچ وجهی غیر از موارد مشخص شده مثل بیمه و کتب درسی نباید از والدین اخذ شود.
مدیر کل آموزش و پرورش کردستان بیان کرد: مدارس خاص و غیر دولتی تابع قوانین و مقررات ویژه خودشان هستند اما تمام مدارس در نهایت تحت نظارت آموزش و پرورش هستند.
ناظمی‌جلال بیان کرد: ساماندهی نیروی انسانی، فضا و تجهیزات جزو ضرورت‌های بازگشایی مدارس است و در طرح‌های شهید عجمیان و شهید عرب در راستای بهسازی و تجهیز فضاهای آموزشی اقداماتی انجام شده است که امیدواریم سال تحصیلی پر از موفقیت برای دانش آموزان باشد.
عدالت آموزشی لازمه و نیاز امروز جامعه
متأسفانه نه خانواده‌ها و نه بازاریان از این قیمت گذاری‌ها راضی نیستند و لازم است که دولت در این‌جا یک بسته حمایتی و یا یارانه‌ای را در حمایت از هر دو گروه اعمال کند.
برای یک خانواده دارای دانش آموز، خرید لوازم التحریر نیاز و ضرورت است پس نظارت بر بازار اقلام اول مهر یک امر ضروری است.
کاش این افزایش قیمت‌ها متناسب با افزایش حقوق و دستمزد کارگران و اقشار کم درآمد هم بود چون با این قیمت‌ها وای به حال و روز خانواده‌های کم درآمد که زیر بار گرانی کمر خم می‌کنند.
هزینه خرید برای یک محصل امروز نزدیک به 5 میلیون خواهد بود و تصور کنید که یک خانواده دو و یا سه فرزند مدرسه‌ای داشته باشند که این هزینه‌ها برای آنها چندین برابر خواهد شد.
عدالت آموزشی حکم می‌کند که دولت نظارت بیش‌تری بر قیمت‌گذاری اقلام مورد نیاز دانش‌آموزان در آستانه سال تحصیلی داشته باشد تا تمامی خانوارها بتوانند حداقل‌ها را برای حضور فرزندشان در مدرسه فراهم کنند.
کد خبر 6223969

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/887030/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یادی از معلمی که در سکوت خبری از دنیا رفت

تحلیل حسین شمس از شروع جام جهانی فوتسال 2024

ویدئوی فان ورزشی ایرانی که صفحه رسمی 433 در اینستاگرام آن را به اشتراک گذاشت

نصیبی: آماده‌ایم دربی را آذرماه در ورزشگاه آزادی برگزار کنیم

دبیر: برخی روسای فدراسیون‌ها وزیر را گول می‌زنند تا زودتر بودجه بگیرند!

داوران هفته پنجم لیگ برتر فوتبال

وزیر ورزش و جوانان:‌ وضعیت ورزشگاه قابل قبول نیست

حسن یزدانی برای جراحی کتف راهی فرانسه شد

تاج: یک تیم استرالیایی از طرف AFC به ایران می‌آیند

دنیامالی: در بحث نگهداری زیرساخت‌ها ضعیف عمل کردیم

رنگرز: دانیال سهرابی در تیم امیدها و محمدرضا گرایی در تیم بزرگسالان حضور خواهند داشت

نظر کارشناس مالی اعلام شد؛ بیرانوند طلبی از پرسپولیس ندارد

کشف 20 فقره سرقت قطعات خودرو در سنندج

تجهیزات گروه 33 توپخانه در کردستان کاملا بروز رسانی شده است

9 اردوی جهادی توسط دانشگاه‌ علوم پزشکی در کردستان برگزار شد

سرانه فضای ورزشی کردستان 10 سانتی‌متر افزایش یافت

دفاع از ارزش‌های اسلامی وظیفه تمام سربازان انقلاب است

یدالله رحمانی، استاندار جدید کهکیلویه و بویر احمد کیست؟ /یک ترک قشقایی و تحصیلکرده اقتصاد

2 انتصاب جدید توسط همتی؛ حضور نخستین فرماندار زن در تیم اقتصادی

نماینده مجلس از زمان افزایش قیمت بنزین خبر داد

طرح‌های سرمایه‌گذاری اولویت‌دار ملی از اعتبار مالیاتی برخوردار می‌شوند

مردمی‌سازی اقتصاد کشور با تعاون

قول مساعد وزیر اقتصاد برای پرداخت حق آلایندگی و ارزش افزوده به شهرداری‌های خوزستان

جشنواره انگور در کوزران کرمانشاه برگزار می‌شود

استاندار کردستان و کهکیلویه و بویر احمد انتخاب شد+ جزییات

استاندار کردستان و کهگیلویه و بویر احمد انتخاب شد+ جزییات

استاندار جدید کردستان منصوب شد + بیوگرافی و سوابق

انتصاب یک جوان اهل سنت به عنوان استاندار کردستان

انتصاب استاندار اهل تسنن در کردستان

آرش زره تن لهونی، استاندار اهل سنت کردستان کیست؟ /یک مدیر 49 ساله در دولت پزشکیان

آرش زره تن لهونی به عنوان استاندار کردستان انتخاب شد

استانداران کردستان و کهگیلویه و بویر احمد انتخاب شدند+ جزییات

انتصاب یک استاندار اهل تسنن در کردستان

برگزاری نشستی برای توسعه روابط تجاری میان ایران و اقلیم کردستان عراق

انتخاب یک استاندار اهل سنت برای کردستان

استاندار: حمایت مالی بخش خصوصی از ورزش کردستان ناچیز است

اعلام خبر شناسایی شهید «ابراهیم زمانی باجگانی»

«آرش لهونی» استاندار جدید کردستان شد

جردن باروز: فکر می کردند مرا کشتند اما نتوانستند

روپایی زدن رافائل لیائو با آدامسی که در دهانش بود!

قالیباف : تا زمانی که کشتی به روی تشک نیامد مردم ما دمق بودند!

آرین سلیمی: قصد ازدواج دارم!

ورود تجهیزات VAR به ورزشگاه شهید وطنی

استقلال و پرسپولیس به مشهد می‌آیند؟

اراک محل برگزاری دربی پایتخت!

کاسترو دست کمک رونالدو را قطع کرد!

مدافع آلمانی به مس رفسنجان پیوست

چین و ازبکستان میزبانان مسابقات آسیایی کاراته 2025

ستاره پسیانی نمایش نیمه تمام پدرش را کارگردانی می‌کند

عکس/ محسن تنابنده و سیروس مقدم در پشت صحنه پایتخت فصل هفتم