عصر کرد

آخرين مطالب

سقوط بورس های جهان/ اقتصاد جهانی در مسیر رکود افتاد؟ اقتصادي

سقوط بورس های جهان/ اقتصاد جهانی در مسیر رکود افتاد؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گفته کارشناسان ریزش اخیر بورس های بزرگ دنیا از جمله امریکا و ژاپن، همچنان تبعات اتخاذ سیاست های انبساطی سال های 2020 و 20221 است که عدم توفیق آن ها در مهار تورم، رویکرد بانک های مرکزی را به افزایش نرخ بهره و یا توقف کاهش نرخ بهره تغییر داده است. - اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی وضعیت بازار های مالی جهانی به وضوح نشان می دهد، که ترس معامله گران و فعالان این بازارها نسبت به آینده روز به روز بیشتر می شود.
روند ریزشی بورسهای جهانی از اتخاذ سیاست های پولی متفاوت بانک مرکزی ژاپن در خصوص نرخ بهره شروع و در ادامه با سرایت به بورس های بزرگ آسیایی رسید و در نهایت انتشار داده های اقتصادی امریکا که ضعیف تر از پیش بینی ها بود بر شدت آن افزود.
گفتنی است در شرایطی که سرمایه‌گذاران نسبت به احتمال رکود اقتصادی آمریکا نگران هستند، تقریبا سهام تمامی شرکت‌ها در بازارهای مالی ایالات متحده (وال استریت) در دو روز گذشته ریزش سنگینی را تجربه کردند. به عنوان مثال شاخص اس‌اندپی 500 (S&P 500) آمریکا در معاملات روز های اخیر بدترین روزهای خود در نزدیک به 2 سال اخیر را تجربه کرد و این در حالی است که شاخص داو جونز (Dow Jones) نیز کاهشی بود.

عصر کرد

از طرفی شاخص نیکی «Nikkei 225» ژاپن، 12.4 درصد ریخت و بیشترین افت بازار بورس توکیو از سال 1987 تا کنون رقم خورد. این درحالی است که ارزش دلار برابر ین ژاپن نیز به پایین‌ترین رقم طی هفت ماه گذشته رسید و هر یک دلار برابر با 142 ین ژاپن شد. نکته ی قابل توجه در پی سقوط کم سابقه شاخص سهام بورس نیکی، دستور توقف معاملات به دلیل این سقوط تاریخی بود.

عصر کرد

علت ریزش بورس های جهانی چیست؟
اگرچه تحلیل های مختلفی در خصوص علل ریزش بورس های بزرگ و مهم دنیا مطرح می شود، اما به نظر می رسد مهم ترین دلیل قرمزپوشی کم سابقه بورس های جهانی را همچنان باید مربوط به تبعات سالهای 2020 و 2021 و شیوع کرونا در آن سال ها دانست. اتخاذ سیاست های انبساطی که در آن سال ها در دستور کار بانک های مرکزی بزرگ و موثر دنیا برای کاهش تبعات کووید-19 در دستور کار قرار گرفت طبیعتا به دنبال خود سیاست های انقباضی را به همراه خواهد داشت که می تواند آثار رکودی این چنینی داشته باشد.
هراس مالی در ژاپن عامل ریزش شاخص Nikkei
اخبار اقتصاد ژاپن، به عنوان یکی از اقتصاد های برتر دنیا، همواره از اهمیت بالایی برای فعالان اقتصادی برخوردار بوده است. BOJ (بانک مرکزی ژاپن) در طول سالهای همه گیری ویروس کرونا، انبساطی ترین سیاست های پولی را در دستور کار قرار داد به طوری که بیش از 50 درصد اوراق قرضه ای که در طول دو سال کرونا (سالهای 2020 و 2021) توسط خزانه داری ژاپن منتشر شد را خریداری کرد و منجر به تزریق نقدینگی بالایی در اقتصاد ژاپن شد.
بر همین اساس پایه پولی در ژاپن به شدت بالا رفت و طبیعتا اتخاذ سیاست های انقباضی به منظور مهار تورمی که به واسطه ی اتخاذ این سیاستها در آینده ای نه چندان دور گریبان اقتصاد ژاپن را میگرفت، گریز ناپذیر بود. در چنین شرایطی BOJ بعد از یک دهه ، نرخ بهره را مثبت کرد و 0.25 درصد رساند. این در حالی است که برخی از کارشناسان معتقدند همچنان ظرفیت افزایش نرخ بهره در اقتصاد ژاپن وجود دارد و ممکن است در آینده این نرخ به سطوح بالای 1 درصد هم برسد.
لازم به ذکر است چشم انداز افزایش نرخ بهره در ژاپن باعث شده تا خیلی از شرکت ها و هلدینگ های بزرگ که وام های سنگین دریافت کرده و در بازار سهام سرمایه گذاری کرده بودند، به دلیل نگرانی از افزایش بدهی خود به بانک ها، رو به فروش سهام و تسویه وام ها بیاورند که این امر علت اصلی ریزش بورس ژاپن تلقی می شوید.
انباشت بدهی در امریکا و ترس از عدم کاهش نرخ بهره
افزایش بیش از انتظار تورم باعث ناامید شدن سهامداران نسبت به عقب‌نشینی بانک مرکزی امریکا نسبت به ادامه سیاست افزایش نرخ بهره شد. از طرفی ثابت نگه داشتن نرخ بهره توسط فدرال رزرو این احتمال را در بین سرمایه گذاران تقویت کرده که احتمالا روند کنترل تورم با مشکل روبرو شده است. به همین دلیل در این تاریخ، تمام سه شاخص اصلی بورس وال استریت شامل نزدک، S&P 500 و داوجونز در معاملات اخیر سقوط سنگینی را به ثبت رساندند و بدترین افت خود از ماه جولای سال 2020 و در بحبوحه کرونا تاکنون را به ثبت رساندند.
انباشت بدهی ها در اقتصاد امریکا و از طرفی تاریخ سررسید شدن آن ها همواره متغیر تعیین کنده ای بوده است. همین موضوع سبب شده تا کوچکترین توقفی در کاهش نرخ بهره و دست نگه داشتن فد در تنزل آن به سوطح پایین تر، سریعا منجر به واکنش بازار های مالی به واسطه فشار عرضه ها برای نقد کردن و در امان ماندن از افزایش بدهی به بانک ها شود.
البته برخی کارشناسان معتقدند شاخص های بورس آمریکا به دلیل نااطمینانی های سیاسی و همچنین رویکرد های اقتصادی متفاوت دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری این کشور در این روزها در شرایطی بلاتکلیف قرار دارند که بر تعمیق شرایط رکودی بورس امریکا افزوده است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/868483/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله دی‌بروینه به هم‌تیمی‌ها؛ اصلا تلاش نمی‌کنید!

اگر فوتبال 24 نفره شود، سانچو در چلسی موفق می‌شود!

استادیوم میزبان دربی از زبان رفعتی

آخرین وضعیت آماده‌سازی ورزشگاه غدیر اهواز

آخرین وضعیت ورزشگاه تختی

اهدای پیراهن تیم ملی فوتبال برزیل به وزیر امور خارجه روسیه با امضای وینیسیوس جونیور

آخرین وضعیت آماده‌سازی ورزشگاه شهید نصیری یزد

آخرین وضعیت آماده‌سازی ورزشگاه نقش جهان

پیش بازی دیدار امارات - ایران

شرم‌آور است که مجبوریم یازده صبح بازی کنیم!

خطیر: ذهنیت تئوری توطئه را کنار بگذاریم

آخرین وضعیت ورزشگاه آزادی

کلانتری: مسجدسلیمان از بسیاری امکانات محروم است

میثاقی: آزادی حداقل 6 ماه زمان نیاز دارد

رفعتی: آزادی 12 بهمن آماده می‌شود

رییس جدید دادگستری شهرستان اسلام آباد غرب : برای حل مشکلات مردم میزهای خدمت تشگیل می شود

آغاز مسابقات ورزشی جام محلات شهرستان سقز

سرپرست جدید ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان کرمانشاه منصوب شد

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت نبی اکرم (ص) کرمانشاه : قوه قضائیه باید آنجا و امنیت مردم باشد

رییس کل دادگستری استان کرمانشاه: اهتمام دستگاه قضایی برای صیانت از امنیت مردم است

فرمانده پایگاه یکم رزمی هوانیروز کرمانشاه : دو فروند بالگرد هوانیروز کرمانشاه در اطفا حریق مراتع شهرستان پلدختر حضور داشتند

تحلیل سیدصالحی پیش از دیدار ایران و امارات

فتحی: هلدینگ باید سخت افزار مناسب را فراهم کند

امداد رسانی نیروهای عملیاتی کردستان به بیش از 950 مصدوم

واکنش فتحی به مشکلات مالی استقلال در زمان مدیریتش

کنایه میثاقی به انتخاب افراد هیئت مدیره سرخابی‌ها

اولیایی: با برنامه پنج ساله باید هوادار را متقاعد کنیم

شرایط تیم ملی پیش از دیدار با امارات از زبان معتمدکیا

خطیر: وحدت در مجموعه استقلال موجب توسعه می‌شود

نوری: در جلسه هیئت مدیره از نکونام حمایت شد

پرداخت بیش از 30 درصد از پول گندم کشاورزان کردستانی

نسخه علم اقتصاد برای کاهش تورم کشور چیست

فتحی: پول برای مدیریت کفایت نمی‌کند

واکنش خطیر به اختلافات او و نکونام

خلاصه بازی فرانسه 2 - بلژیک 0

اولیایی: هلدینگ باید برنامه‌های مدیریتی را ارائه دهد

حساب شرکت های خصوصی بخش صنعت کردستان در یک بانک متمرکز می شود

لزوم احداث شهرک صنوف مزاحم در مریوان

برنامه هفتم توسعه تکلیف مدیران استانی است

فیلم| سرمربی تیم بعثت کرمانشاه: بازیکنان شهر راز و تیم ما تا لحظات پایانی تلاش کردند

دلایل عدم ثبات مدیریت استقلال از زبان اولیایی

طوفان هواداران فرانسه؛ امباپه و دشان هو شدند!

مهمانی ویژه فلیک؛ کل کادر فنی به صرف ناهار!

خطیر: نیاز به کودتا علیه من نبود

گل دوم فرانسه به بلژیک توسط دمبله

فتحی: مشکل اصلی استقلال ساختاری است

خطیر: از رفتار نکونام ناراحت شدم

خطیر: مدیران استقلال تخصص لازم را ندارند

انتقاد شدید اولیایی از نحوه مدیریت استقلال

تعبیر خطیر از وضعیت استقلال با مدیریت هلدینگ