عصر کرد

آخرين مطالب

پوششی‌ترین کاندیداها، نجومی‌ترین وعده‌ها را دادند اقتصادي

پوششی‌ترین کاندیداها، نجومی‌ترین وعده‌ها را دادند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - آفتاب‌‌نیوز :
مناظره‌های انتخاباتی در حالی به ایستگاه پایانی رسید که وعده‌های کاندید‌اهای پوششی در مرحله‌ای برای تحقق نیازمند اجماع جهانی شده بود.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی فارغ از استفاده مداوم از کلیدواژه «شهید رئیسی» با وعده‌هایی خارج از حوزه اختیارات دولت و در عین حال گاهی حتی نیازمند مصوبه سران قوا، مدال طلای وعده‌های خیالی را از آن خود کرد.
علیرضا زاکانی که اعتراضات به نحوه اداره شهر تهران توسط او مدت‌ها نقل محافل بود با وعده عجیب اهدای طلا به شهروندان و بعد تغییر آن به سپرده طلا و بعدتر حتی عقب نشینی از آن البته که مدال نقره را از آن خود کرد.
اما در این میان افشاگری‌های مصطفی پورمحمدی درباره آنچه سعید جلیلی برای ممانعت از تصویب FATF کرد با رمز «زنبیل گذاشتن 15 ساله جلیلی برای سمت ریاست جمهوری» را شاید باید نقطه طلایی مناظره‌ها دانست.
حاشیه‌های مناظره ها، اما در حالی هنوز ادامه دارد که به نظر می‌رسد مساله اقتصاد و معیشت شهروندان برای این نامزد‌ها چندان محلی از توجه نداشته است.
آلبرت بغزیان، استاد دانشگاه و اقتصاددان، اما در این باره به اقتصاد 24 می‌گوید: «توجه کنید که ما ارتباط با خارج را چه تعریف می‌کنیم؛ چیزی که من می‌خواهم به آن توجه بدهم دقیقا مساله سفره شهروندان است. مشخص این است که ارتباط با جهان دو بخش اصلی دارد، بخش سیاسی و یکی بحث اقتصادی. اکنون ما در روابط خارجی به چند کشور محدود شده ایم که عملا از ایران امتیاز می‌گیرند؛ کشور‌هایی مثل چین و روسیه از این فرصت استفاده می‌کنند. این کشور‌ها از موقعیت و شرایط تحریم ما استفاده می‌کنند و هزینه‌هایی را به ما همچون مساله خرید مواد به صورت خام از ایران و در مقابل دامپینگ کردن کالا‌های خود به داخل کشور تحمیل می‌کنند، بنابراین اگر می‌گوییم رفع تحریم‌ها یا پیگیری برجام، یعنی اینکه بتوانیم قدرت چانه زنی با جهان و کشور‌های مرتبط با خود را داشته باشیم پر بیراه نیست؛ اکنون با این شرایط این قدرت چانه زنی را نداریم.»
وی می‌افزاید: «مساله ارتباط با جهان نیز وقتی مطرح می‌شود هدف کشور‌های اروپایی و همه آن کشور‌هایی هستند که بالاخره منابعی برای سرمایه گذاری در کشور دارند. این کشور‌ها هستند که در واقع سرمایه گذار هستند و تکنولوژی و سرمایه را وارد کشور می‌کنند. مساله این است که ما تاکنون دستکم از چین و روسیه چیزی به عنوان سرمایه گذاری و انتقال تکنولوژی ندیده ایم و در مقابل می‌بینیم هر دو این کشور‌ها هیچ استقبالی از مذاکره ایران با کشور‌های جهان نمی‌کنند و تمایلی به ارتباط گرفتن دولت‌های ایران با جهان ندارند و این تفکر نیز در راستای منافع خودشان است. مساله این است که همان طوری که چین و روسیه برای منافع ملی خود تلاش می‌کنند، ایران هم باید به منافع و منابع خود بیاندیشد.»
بغزیان در توضیح اهمیت سیاسی رفع تحریم‌های ایران به اقتصاد 24 می‌گوید: «از طرف دیگر بحث‌های سیاسی نیز مطرح است. مساله‌ای همچون اعتبار پاسپورت‌ها، به نوعی وابسته به همین مساله تحریم‌ها است و کشوری که کالا‌های خود را به ما تحریم می‌کند و پول ایران را نمی‌پردازد، اعتباری نیز برای پاسپورت ما قائل نمی‌شود. پاسپورت برای کشور‌های اروپایی و آمریکایی ارزش دارد، وگرنه مثلا کشور بورکینافاسو چه اهمیتی دارد که ما نه با آن ارتباط خاصی داریم و نه مسافر به آن کشور داریم.
در مقابل نیز می‌بینید که چطور با سقوط ورود گردشگر خارجی به کشور مواجه شدیم و این یعنی قطع ارزآوری گردشگران. گردشگر به کشور امن سفر می‌کند و گردشگری که بخواهد پول وارد کشور کند به همین موارد تحریم‌ها و امنیت توجه خاصی خواهد کرد؛ بنابراین ارتباط با جهان لازم است و اگر کاندیدایی می‌گوید من تلاشی ندارم یعنی هیچ توجهی به این بخش ندارد و البته باز خوب است صداقت داشته باشند و نظر واقعی خود را بگویند. ولی این که رای دهنده ما خیلی مشخص می‌گوید موضع من این است و حالا صداقت داشته و نظرش را بیان کرده است.»
سعید جلیلی لجبازی می‌کند؟ این کارشناس و تحلیلگر اقتصادی درباره روایت مصطفی پورمحمدی درباره نامزد دیگر انتخابات، سعید جلیلی که گفت که او به دلیل لجبازی با دولت روحانی در برابر FATF ایستاده است، تصریح می‌کرد: «مساله شبیه تیم فوتبالی است که با هم به صورت تیمی کار نمی‌کنند و هر کسی می‌خواهد خودش به صورت فردی گل بزند. در نتیجه مذاکره کننده ما پاس که نمی‌دهد هیچ، تازه آن قدر بیهوده در زمین می‌دود که خسته می‌شود و در طرف مقابل، اما مشخص است که بازیکن/ مذاکره کننده اش می‌شود رونالدو، چون تیمی با هم کار می‌کنند.»
وی می‌افزاید: «اگر دولتی بخواهد، به نام خودش واکسن وارد کند و به نام خودش FATF را حل کند و یا بگوید باید خودم برجام را به نتیجه برسانم خب مشخص است که ممکن است نتواند همه را پیش ببرد و با عقب افتادگی مواجه می‌شود. این تلاش که باید در دوره قدرت گرفتن طیف من اتفاقی رخ بدهد تبدیل می‌شود به همان فرصت سوزی که با همین آقای جلیلی از دست رفت. اینکه آقای جلیلی می‌گوید من به دنبال فرصت هستم، خب این مورد خودش فرصت بود و نمی‌شود از هزاران فرصت صحبت کرد و در نهایت یکی از همین فرصت‌ها که احیای برجام و یا پیوستن به FATF بود، بزرگ‌ترین فرصتی بود که ما سال هاست از دست داده ایم».
پیش بینی از اقتصاد ایران بعد از 8 تیر آلبرت بغزیان در پاسخ به این سوال که با این روند که در مناظره‌ها دیدیم، درباره آینده اقتصاد کشور بعد از روز 9 تیر ماه، چه می‌توان پیش بینی کرد نیز به اقتصاد 24 می‌گوید: «اگر دیدگاه ضد مذاکره و برجام و FATF که در میان برخی از کاندیدا‌ها وجود داشت و باید آنان را اصولگرایان دانست که 4 کاندیدا داشتند، بخواهد بر سر کار بیاید (البته هنوز مشخص نیست کدامشان پوششی باشند و کدام تا انتها بمانند) وضعیت قیمت ارز حتما تغییر کرده و افزایشی می‌شود، چرا که دستکم این مدت آرامش نسبی بوده که دچار تزلزل خواهد شد و اتفاقا اگر رئیس بانک مرکزی نیز در این تغییر تحولات، عوض شود که این تشدید قیمت ارز حتی بیشتر خواهد شد چرا که فعلا نیز آقای فرزین است که تلاش برای ثبات در بازار دارد، اما این تغییر می‌تواند ثبات نسبی را کاملا برهم بزند. از طرف دیگر، اما اگر از طیف اصلاح طلبان که آقای پزشکیان کاندیدای آنان است کسی بیاید، تا زمانی این نرخ ارز پابرجا خواهد ماند.»
این تحلیلگر در ادامه تصریح می‌کند: «این بدان معناست که هر انتخابی فشار روانی مربوط به خود را در پی خواهد داشت. البته مساله انتخابات آمریکا و بازگشت ترامپ نیز هم چنان مساله است. توجه کنید که بازگشت جمهوری خواهان به قدرت به معنای فشار تحریم بیشتر است و این فرصتی که چند ماه آتی داریم تا انتخابات آمریکا برگزار شود، یک فرصت طلایی برای مذاکره برای ایران فراهم خواهد کرد.»
پوششی‌ها بیشتر وعده می‌دهند بغزیان درباره مناظره بزرگ بایدن و ترامپ در 7 تیرماه و یک روز پیش از انتخابات ایران نیز می‌گوید: «مشخص است که در این مناظره بحث‌های مهمی از جمله مسائل خاورمیانه و اسرائیل و نوار غزه و ایران مطرح خواهد شد و خب آنان در گفتن نظرات خود، پنهان کاری نخواهند کرد. البته مساله عملکرد ترامپ و بایدن است که می‌تواند در این مساله تعیین کننده باشد، اما لزوما با این مناظره تغییری در جا به جایی آرا صورت نمی‌گیرد. آنچه در ایران به نفع آقای پزشکیان خواهد بود، عدم انصراف هیچ کدام از نامزد‌های اصولگرا از جمله پوششی‌ها است.»
این استاد دانشگاه در پایان نیز به اقتصاد 24 خاطرنشان می‌کند: «کاندیدا‌هایی که به مردم قول‌های عجیب مثل طلا و یارانه بالا و وام کلان دادند، تمامی تامین‌های مالی آنان برای کشور مشکل ساز است. عجیب اینکه پوششی‌ترین کاندیداها، نجومی‌ترین وعده‌ها را دادند. گویا مطمئن بودند قرار نیست تا انتها بمانند و این وعده‌ها را دادند که بعد از انصراف، بتوانند بگویند، ببینید اگر من بودم این‌ها را عملی می‌کردم، ولی خب نیستم؛ یعنی خودش که قرار نیست باشد، پس می‌گوید بگذار وعده‌های ناممکن بدهم.»
منبع: اقتصاد24

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/850257/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اصول اقتصاد مردمی چیست؟/ بررسی الگوهای تولیدگرایی ژاپن و سرمایه‌داری اجتماعی آلمان

انتخابات در کرمانشاه در سلامت کامل برگزار شد

کشفی که می‌تواند خاطرات را برای همیشه ماندگار کند

ثبت 1000تا 1200 رای در ساعات اوج مشارکت مردم در انتخابات کرمانشاه

ثمره تعامل با FATF

داستان یک بازی، دیدار تاریخی گرجستان -پرتغال

صعود سه پله‌ای دختران هندبالیست در جهان

واکنش جالب کودک توپ جمع کن بعد از دست دادن با رونالدو

مرادی : Var و تکنولوژی جایگزین داوران نامدار شده اند

خوشحالی و صداهای عجیب و غریب کیلیان ام باپه پس از گلزنی در تمرینات تیم ملی

شمارش آرا در استان کرمانشاه آغاز شد

نظر آشوبی و کرمی درباره مشکل چینش ترکیب انگلیس

قهرمانی دانمارک، مهمان ناخوانده در یورو 1992

عملکرد تیم‌ها در مرحله گروهی یورو 2024

جواد خیابانی و ترجمه کنفرانس جنجالی سرمربی تیم ملی ایتالیا و درگیری لفظی اسپالتی با خبرنگار

کی روش یا قلعه نویی؟ کدامیک از زوج طارمی و آزمون بهتر بازی گرفتند؟

فیلم | حضور گسترده مردم کنگاور طی ساعات پایانی انتخابات در شعبات اخذ رای

پایان فرآیند رای‌گیری و آغاز شمارش آرا در برخی شعب

عبدی: جدایى بازیکنان هم به هواداران هم به تیم ضربه وارد می‌کند

مدافع رئال با 5 میلیون یورو در میلان

انتخابات و حضور همیشگی مردم قزوین در صحنه

اعلام جزئیات دورکاری کارکنان ادارات کردستان در روز شنبه

انتظامی تضمین کننده امنیت است

171 نفر بالای 95 سال در انتخابات شرکت کردند

رییس ستاد انتخابات کرمانشاه: شمارش آرا در اکثر شعب روستایی آغاز شده است

انتخابات در کرمانشاه در نهایت سلامت در حال برگزاری است

به بهانه 33 سالگی کوین دی‌بروینه

10 سال پیش در چنین روزی، گل زیبای خامس رودریگز برابر اروگوئه در جام جهانی 2014

کوبی ماینو در مقابل جو گومز در تمرین انگلیس و یک دریبل دیدنی

ورود رسمی تراکتور به بازار نقل و انتقالات!

سال 2021 در چنین روزی ، پدری به جوانترین بازیکن تاریخ یورو تبدیل شد که گل به خودی میزند!

یاکین:‏باخت 6-1 به پرتغال تمام شد، ایتالیا را غافلگیر می کنیم

زومر: آنالیز پنالتی‌زن‌ها چیه، اطلاعات غیرمفید!

15 سیو برتر سیمونه اسکافت در فصل 2023/24 سری آ

مهدوی: پرسپولیس خیلى زودتر باید وارد عمل میشد تا بازیکنان را حفظ کند

صحبت‌های شکوری درباره استقلال در حاشیه بازی تیم ملی جوانان

حضور پیرمرد 102 ساله سنقری پای صندوق رأی

از حضور گسترده مردم ایران در انتخابات شگفت زده شدم! + فیلم

جزئیات دورکاری کارکنان ادارات و دستگاه‌های اجرایی کردستان در روز شنبه

حضور پررنگ پلیس راهور کردستان درتامین امنیت ترافیکی شعبات اخذ رأی

جزییات دورکاری کارکنان دستگاه‌های اجرایی کردستان در روز 9 تیرماه

نجات دو کودک میاندوآبی از غرق شدگی در زرینه رود

صف‌های طولانی مردم کردستان در ساعات پایانی انتخابات

اختیاریه؛ «صاحب اختیار» این محله کیست؟

شلوغی شعب اخذ رای مناطق گرمسیری کرمانشاه با خنک شدن دمای هوا

بیشترین تعداد رای دهندگان کرمانشاهی 35 تا 45 ساله هستند

حضور استاندار کرمانشاه در شعب اخذ رای کرمانشاه

جزئیات دورکاری کارکنان ادارات کردستان در روز شنبه 9 تیر

جزئیات دورکاری کارکنان ادارات کردستان در روز شنبه اعلام شد

آخرین وضعیت شعب اخذ رأی در کردستان