عصر کرد

آخرين مطالب

حاج قاسم هیچ وقت از گذشته‌اش جدا نشد مقالات

حاج قاسم هیچ وقت از گذشته‌اش جدا نشد
  بزرگنمايي:

عصر کرد - آنا /در کتاب «از چیزی نمی‌ترسیدم» آمده است؛ قاسم سلیمانی تصویر روشنی از کودکی‌هایش در روستای قنات ملک کرمان به خواننده ارائه می‌دهد. کودکی تا نوجوانی‌ او، در این روستای کوهستانی با زمستان‌های سختش گذشت.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، با خواندن کتاب «از چیزی نمی‌ترسیدم» خاطرات خودنوشت حاج قاسم سلیمانی، نخستین چیزی که نصیب خواننده می‌شود، آشنایی با نویسنده‌ای است که اگر فرصتش را داشت به حتم می‌توانست آثار نوشتاری ارزشمندی از خودش به یادگار بگذارد. حاج قاسم سلیمانی صرف نظر از نام و آوازه، مردی است که بعد از شهادت، ابعاد شخصیتی اش بیشتر شناخته می‌شود و هنر نویسندگی نیز یکی از همین ابعاد وجودی اوست. نگاهی به کتاب «از چیزی نمی‌ترسیدم» را پیش رو دارید.
«ایران» زنِ کرامت، لباس‌های مندرس بچه‌های روستا را وصله و پینه می‌زد. به این لباس‌ها «بشور و بپوش» می‌گفتند. تا آنجا در تن بچه‌های روستای قنات ملک کار می‌کردند که می‌شد آنها را وصله زد و پوشید. کودکی‌های قاسم سلیمانی با همین پیراهن‌های مندرس و کفش‌های لاستیکی گذشت که وقتی پاره می‌شدند، با انبر داغ آنها را پینه می زدند.
بازار
قاسم سلیمانی با همین اصطلاح‌های ساده مثل «بشور و بپوش» تصویر روشنی از کودکی‌هایش در روستای قنات ملک کرمان به خواننده ارائه می دهد. کودکی تا نوجوانی های او، در این روستای کوهستانی با زمستان‌های سختش گذشت. اولین‌های زندگی قاسم آن قدر جذاب است که اگر نویسنده آوازه سپهبد سلیمانی را نیز نداشت، باز کتابش آن قدر جذابیت داشت که می‌توانست هر خواننده‌ای را مجذوب خود کند.
در زمستان‌های سخت قنات ملک، قاسم خردسال سرخجه می‌گیرد و تا پای مرگ پیش می‌رود. حتی والدینش نیز امیدی به ماندنش نداشتند؛ اما خواست خدا بود که او بماند و «قاسم سلیمانی» شود.
در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «بعضی وقت‌ها از شدت سرما، چادرشب یا چادر مادرمان را دورمان می‌گرفتیم. مادرم با چارقد خودش دور سرم را محکم می‌بست که به تعبیر خودش، باد در گوش‌هایم نرود. از شدت سرما دائم در حال دندان قروچه بودیم. مادرم زمستان‌ها مقداری مائده خشک شده که مثل سنگ بود به ما می‌داد.»
شهید سلیمانی هیچ وقت خودش را از گذشته اش جدا نداست و جدا نیز نکرد. در خودنوشت زندگی نامه اش نه فقط خود که آداب و روسم مردم قنات ملک را نیز معرفی کرده است. گردآورندگان این کتاب (بنیاد حاج قاسم) نوشته های او را در 140 صفحه منتشر کرده اند که نیمی از آن تصویر دستخط خود حاجی و نیمه دیگر تایپ شده همین دست نوشته ها است.
در این کتاب ما تا 22 سالگی قاسم سلیمانی همراه می شویم. بعد از این مقطع، نویسنده فرصت نکرده تا خاطراتش را ادامه بدهد. در تمام دوران کودکی، زندگی حاج قاسم منحصر به روستاهای قنات ملک و راور می شد. بعد در 13 سالگی اتفاقی می افتد که نقطه عطفی در زندگی او می شود. او در این سن و سال کم تصمیم می‌گیرد برای پرداختن 900 تومان بدهی پدرش به بانک، روستا را ترک کند و به کرمان برود. آنجا فضای بازتری پیش رویش گشوده می شود که رفته ‌رفته قاسم نوجوان را به تفکرات سیاسی و مخالفت با رژیم حاکم می‌کشاند. این بخش از زندگی شهید‌سلیمانی هم با سختی‌های بسیاری همراه است.
در کرمان او ابتدا کارگر ساختمان‌سازی می شود. بعد در آشپزخانه یک هتل مشغول می‌شود و نهایتاً در بخش کنتورخوانی سازمان آب کار می‌کند. سختی هایی که قاسم در کودکی و نوجوانی تحمل کرده بود، گوهر وجودش را سیقل می دهد و با خانواده مذهبی و اصل و نسب پاکی که داشت، سلیمانی به سوی مبارزه با رژیم شاه سوق پیدا می کند.
در اواسط دهه پنجاه، قاسم که تازه جوانی خوش بنیه بود، به ورزش هایی مثل کاراته و ورزش باستانی روی می آورد. اتفاقا برای اولین‌بار نیز در زورخانه تصویر امام را از یک جوان انقلابی می‌گیرد و بعد از آن شب و روزش را با نگاه به این تصویر می‌گذراند و عاشق مکتب امام می‌شود. کتاب تا مبارزات قاسم سلیمانی با رژیم پهلوی ادامه پیدا می‌کند. بعد شاید دیگر مجالی برای بیشتر نوشتن پیدا نمی‌کند.
او در کتابش بارها اشاره کرده است که در وقایع مختلف، از چیزی نمی‌ترسید و همین جمله که بارها تکرار شده است، دست مایعی می‌شود تا گردآورندگان این کتاب 140 صفحه‌ای نامش را «از چیزی نمی‌ترسیدم» بگذارند.
کتابی که مقام معظم رهبری نیز در وصف آن گفته است: «هر چیزی که یاد شهید عزیز ما را برجسته کند، چشم‌نواز و دلنواز است. یاد او را اگرچه خداوند در اوج برجستگی قرار داد و بدین گونه پاداش دنیائی اخلاص و عمل صالح او را بدو هدیه کرد ولی ما هم هرکدام وظیفه‌ئی داریم. کتاب حاضر(از چیزی نمیترسیدم) را هنوز نخوانده‌ام اما ظاهراً می‌تواند گامی در این راه باشد».
از همان ابتدای کودکی، حالتی از نترسی داشتم. دَه سالم بود. تابستان بود و مدرسه تعطیل. فصل دِروکردنِ ما قبل از طلوع صبح تا غروب آفتاب بود. پدرم یک گاو نرِ شاخ زنِ خطرناک داشت که همه از او می ترسیدند. مرا سوار بر این گاو کرد که ببَرم به دِهِ دیگری که 15 کیلومتر با خانهٔ ما فاصله داشت و سرسبزتر بود و خانه عمه ام همان جا بود. گاو مغرور حاضر به فرمان برداری نبود و با سر خود به پاهای کوچک من می کوبید. من این بیابان را، تنها سوار بر این حیوان خطرناک، تا ده عمه‌ام رفتم.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/792300/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جلد پنجم مجموعه فانتزی نوجوانان «میراث لورین» منتشر شد

ستاره سیتی: باید برنده می‌شدیم!

حمله شجاع به رکورد جالب سیدجلال

کاپیتان چلسی: حسرت این بازی‌ را می‌خورید!

مأموریت مجیدی در ادنوک لیگ؛ نجات خفاش‌ها

رئیس جمهور تونس مانع از عقد قرارداد با کی‌روش!

رکوردشکنی جوکوویچ در اولین گرنداسلم فصل

تارتار وینگر پرسپولیس را می‌خواهد

ناظریان: آدم بیکاری نیستم که فقط بخواهم یک جا باشم

حقوق نجومی رونالدو در النصر؛ هفته‌ای3 میلیون پوند

گرانترین‌ فوتبالیست حال حاضر جهان چه کسی است؟

عذرخواهی محسن مسلمان از الکسیس گندوز

ضرورت شناسایی استعدادهای برتر بانوان آذربایجان شرقی

منصوری: کیمیایی دارای روحیه هنرمندانه همراه با طنز انسانی است

اتفاق تاریخی در لیگ برتر: مخالفت داور با VAR!

زمان قطعی برق سنندج امروز چهارشنبه 26 دی (خاموشی برق)

ارسال استیضاح همتی با 80 امضا به هیأت رئیسه مجلس + اسامی

خبر خوش همتی درباره توزیع سبد‌های معیشتی برای این دهک‌ها

صفحه نخست روزنامه های امروز چهارشنبه 26 دی ماه/ ببینید

ترامپ چگونه بر سیاست و اقتصاد اروپا اثرگذار است؟

جزئیات توزیع سبد‌های معیشتی از زبان وزیر اقتصاد

قدردانی معاون رییس جمهور از بانک ملت به دلیل حمایت از شرکت های دانش بنیان

گیلان دروازه ورود صنعت به ایران است

80 نماینده استیضاح وزیر اقتصاد را امضا کردند+ اسامی

کدام نماینده مجلس نامه استیضاح همتی را امضا کرد؟

جدول خاموشی برق کرمانشاه چهارشنبه 26 دی 1403

اینفوگرافی/ 6 فایده باورنکردنی غذاهای تند

دید افقی در کردستان پایین است

726 باشگاه ورزشی دارای مجوز در کردستان فعالیت دارند

چاپ کتاب ایرج پارسی‌نژاد درباره «نیما یوشیج در یادداشت‌هایش»

داستانک/ آخر فروردین

ریخت‌ و پاش دیوانه‌وار عربستان برای جذب مرد سال فیفا

در انتظار رونمایی رسمی از سومین بازیکن جدید ذوب‌آهن

هیچ تیمی انقدر جوان ندارد!

اعتماد کارلتو به کاماوینگا؛ در فینال بعدی هم فیکسی!

دو مصدوم جدید روی دست موسیمانه و استقلال

عنوان دومی تیم ملی یخنوردی ایران در آسیا

تصمیم نهایی لخ‌پوزنان برای علی قلی‌زاده

پاداش‌های ناچیز مسابقات تنیس ایران

اسلوت: بدشانس بودیم

فناوری ارتباطات، عمده ترین محور توسعه هزاره سوم مطرح شده است

صبری مادرانه به قامت 37 سال / زنی که کوه‌ها گواه مظلومیتش بودند

توزیع روزانه بالغ بر 437 تن کالای اساسی در کردستان

اعتکاف بهترین شیوه برای ترمیم گسست‌های بین نسلی و شکاف‌های معنوی

قاچاقچیان موتورسیکلت در کردستان 58 میلیارد ریال جریمه شدند

حواشی تمام‌نشدنی هیئت فوتبال کردستان؛ قانونی یا غیرقانونی؟

اقتصاد دایره‌ای؛ نگرشی نو به تخریب ساختمان

پرداخت 650 میلیون دلار وام به پروژه‌های آب و فاضلاب ایران

استیضاح کنندگان به نتیجه نخواهند رسید

قانون الزام به ثبت رسمی معاملات؛ سنگ بنای تضمین حقوق مالکیت در اقتصاد نوین